Skip to main content

Platforms en handige hulpmiddelen

Ondernemers helpen elkaar in crisistijd

Op deze pagina hebben we de meest actuele corona-informatie voor ondernemers verzameld. Op deze pagina vind je terug:

  • Werkgeverstesten
  • Corona regelingen
  • Coronacalculator
  • Coronaprotocollen
  • Coronaregels
  • Het platform thuiswerken is topsport
  • Meest actuele corona gerelateerde nieuwsberichten

Loop je tegen een (acuut) probleem aan bij één van deze zaken?
Neem contact met ons op en wij gaan kijken waarmee we jou kunnen helpen.

Werkgeverstesten: Richt je eigen testlocatie in als werkgever

Om bedrijven praktisch te ondersteunen bij de inrichting van een eigen teststraat, hebben LWV/VNO-NCW en MKB-Nederland in samenwerking met het ministerie van VWS een website met toolkit en een helpdesk opgezet: werkgeverstesten.nl. Het ministerie heeft een financiële regeling in het leven geroepen om werkgevers te ondersteunen die op locatie medewerkers op corona willen laten testen door de arbodienst of bedrijfsarts. Het initiatief en de financiële regeling richten zich in eerste instantie alleen op bedrijven en organisaties waar thuiswerken niet mogelijk is. Voornaamste doel is om de veiligheid op de werkvloer te vergroten.

Het coronavirus: check hier je regelingen

De overheid heeft meerdere regelingen opgetuigd om ondernemers te ondersteunen tijdens de coronacrisis. Met de regelingen kun je bijvoorbeeld inkomensondersteuning krijgen of tegemoetkoming in je loonkosten. Andere regelingen maken het makkelijker om aan krediet te komen.

Bekijk hier op welke regelingen je aanspraak kunt maken.

MKB Nederland en VNO-NCW hebben de afgelopen 1,5 jaar meer dan 200.000 ondernemers geholpen met het berekenen van steunmaatregelen en hun liquiditeit. Omdat per 1 oktober 2021 de meeste steunmaatregelen zijn gestopt verwijzen we voor actuele informatie en hulp bij berekeningen vanaf nu door naar de Rijksoverheid.

Coronaprotocollen

Met een protocol kan er op een gezonde en veilige manier gewerkt worden. Bekijk op www.mijncoronaprotocol.nl wat dit voor jouw situatie betekent.

Coronaregels

Bekijk hier de geldende coronaregels.

Thuiswerken is topsport

Hoe bewaak je jouw werk-privé balans bij het thuiswerken? Werkgevers en werknemers kunnen een aantal concrete dingen doen om die balans goed te houden. Wil je een ergonomisch advies, tips om mentaal sterk te blijven of lekkere recepten voor gezond eten? Ga dan naar www.thuiswerkenistopsport.nl. Ook vind je er online activiteiten waaraan iedereen vanuit huis kan meedoen, zoals workouts en spreekuren. Experts op het gebied van bewegen, voeding, ontspannen en preventie zijn aangesloten.