Platforms en handige hulpmiddelen

Ondernemers helpen elkaar in crisistijd

Op deze pagina hebben we de meest actuele corona-informatie voor ondernemers verzameld. Op deze pagina vind je terug:

  • Werkgeverstesten
  • Corona regelingen
  • Coronacalculator
  • Coronaprotocollen
  • Coronaregels
  • Het platform thuiswerken is topsport
  • Meest actuele corona gerelateerde nieuwsberichten

Loop je tegen een (acuut) probleem aan bij één van deze zaken?
Neem contact met ons op en wij gaan kijken waarmee we jou kunnen helpen.

Werkgeverstesten: Richt je eigen testlocatie in als werkgever

Om bedrijven praktisch te ondersteunen bij de inrichting van een eigen teststraat, hebben LWV/VNO-NCW en MKB-Nederland in samenwerking met het ministerie van VWS een website met toolkit en een helpdesk opgezet: werkgeverstesten.nl. Het ministerie heeft een financiële regeling in het leven geroepen om werkgevers te ondersteunen die op locatie medewerkers op corona willen laten testen door de arbodienst of bedrijfsarts. Het initiatief en de financiële regeling richten zich in eerste instantie alleen op bedrijven en organisaties waar thuiswerken niet mogelijk is. Voornaamste doel is om de veiligheid op de werkvloer te vergroten.

Het coronavirus: check hier je regelingen

De overheid heeft meerdere regelingen opgetuigd om ondernemers te ondersteunen tijdens de coronacrisis. Met de regelingen kun je bijvoorbeeld inkomensondersteuning krijgen of tegemoetkoming in je loonkosten. Andere regelingen maken het makkelijker om aan krediet te komen. Het eerste pakket liep eind mei af, het tweede pakket liep tot eind september. Tot eind juni 2021 is het derde steunpakket van kracht.

Op 9 december maakte het kabinet aanpassingen van het derde steunpakket bekend. Zo wordt het subsidiepercentage bij de TVL aangepast. In het vierde kwartaal van 2020 en het eerste kwartaal van 2021 is deze tussen de 50 en 70%. Dit is afhankelijk van je omzetverlies. En er komt een aparte module voor de evenementenbranche. De voorwaarden voor de NOW blijven in het eerste kwartaal van 2021 gelijk aan die van het vierde kwartaal van 2020.

Bekijk hier op welke regelingen je aanspraak kunt maken.

Bereken hoe coronaregelingen jouw onderneming helpen en krijg inzicht in relevante steunregelingen van overheden en financiële instellingen.

De Coronacalculator geeft een relevant overzicht van regelingen en helpt je onder andere met het nalopen van het recht op regelingen zoals NOW, TOGS en TOZO. Bespaar jezelf veel uitzoekwerk en maak gebruik van deze handige coronacalculator!

Hoe werkt de coronacalculator?
Stap 1: Vind jouw organisatie snel in onze zoekmachine;
Stap 2: Bekijk de voor jou relevante regelingen en maak berekeningen;
Stap 3: Zie de impact van die regelingen op jouw organisatie en cashflow.

Bereken het nú op www.coronacalculator.nl

Coronaprotocollen

Met een protocol kan er op een gezonde en veilige manier gewerkt worden. Bekijk op www.mijncoronaprotocol.nl wat dit voor jouw situatie betekent.

Coronaregels

Bekijk hier de geldende coronaregels.

Thuiswerken is topsport

Hoe bewaak je jouw werk-privé balans bij het thuiswerken? Werkgevers en werknemers kunnen een aantal concrete dingen doen om die balans goed te houden. Wil je een ergonomisch advies, tips om mentaal sterk te blijven of lekkere recepten voor gezond eten? Ga dan naar www.thuiswerkenistopsport.nl. Ook vind je er online activiteiten waaraan iedereen vanuit huis kan meedoen, zoals workouts en spreekuren. Experts op het gebied van bewegen, voeding, ontspannen en preventie zijn aangesloten.