Skip to main content

LWV Podcast

Ondernemersdrift, dé podcast voor Limburgse ondernemers.

Een onderneming is continue in ontwikkeling. Bedrijfsvoering gaat hand in hand met veranderen, aanpassen en meebewegen. In onze podcastserie Ondernemersdrift duikt Kyra in de verhalen van ondernemers. Ze praat met ondernemers over wat hen beweegt, motiveert en inspireert. Ondernemen is doen. Hoe gaan verschillende ondernemers hiermee om? Je hoort het in Ondernemersdrift.

Play Video

Beluister de trailer van Ondernemersdrift

Beluister de podcast hieronder:

#10 - Fred van Beers

Fred van Beers is CEO bij Sif Netherlands B.V.. Sif maakt monopiles, dat zijn de fundaties voor offshore windturbines op zee. Van een traditioneel familiebedrijf in Roermond groeide Sif heel snel en succesvol uit tot een internationaal bedrijf dat z’n hoofdproduct gaat leveren vanaf de Maasvlakte. Hoe houd je je medewerkers aan boord? Hoe vind je technische mensen in deze krappe arbeidsmarkt? En waarom wil Fred graag minimaal 50% vrouwelijk personeel in de nieuwe Sif fabriek op de Maasvlakte, die later dit jaar gaat opstarten? Je hoort het in Ondernemersdrift!

Play Video

Beluister aflevering 10 met Fred van Beers

#9 - Maikel Schroën

Maikel Schroën is algemeen directeur van Consul Infra Group, een civieltechnisch adviesbureau m.n. actief in de wegenbouw in Limburg en Brabant. Slim aanhakend op de schaarste in de arbeidsmarkt biedt Consul Infra interim civieltechnische professionals aan. Met ruim 30 gepassioneerde, gedreven, leergierige en zelfredzame medewerkers, is hun bedrijfscultuur gericht op zelfstandigheid en vrijheid. Medewerkers hoeven geen verlof te boeken. Wat telt zijn de declarabele uren en efficiëntie. En dat werkt! Benieuwd hoe een hybride beloningsmodel eruit kan zien? Je hoort het in Ondernemersdrift!

Play Video

Beluister aflevering 9 met Maikel Schroën

#8 - Roger Holtus

Roger Holtus is algemeen directeur van Wiertz Company, een familiebedrijf dat actief is in de arbeidsbemiddeling in een groot deel van Nederland. Wiertz is een ambitieuze organisatie die zichzelf een bijna onhaalbaar doel stelde: in 2030 tot de top-10 van Nederland behoren. Hoe staat het ervoor met het behalen van dit doel? Wat doet het stellen van zo’n doel met je organisatie? En kun je een warme familiesfeer behouden en toch zo efficiënt mogelijk werk verzetten? Je hoort het in ondernemersdrift!

Play Video

Beluister aflevering 8 met Roger Holtus

LWV-podcast met Hay Thissen

#7 - Hay Thissen

Hay Thissen is directeur van Hela Thissen, een bedrijf in kruiden, specerijen en sauzen. Hela is bij veel mensen bekend vanwege hun saladedressings én natuurlijk van de wereldberoemde Hela Curry. Wanneer wist Hay dat hij het familiebedrijf van z’n vader wilde overnemen? En verandert z’n ondernemersdrift, nu zijn zoon weer van hem het stokje over wil gaan nemen? Beïnvloedt dit de keuzes die hij maakt? Je hoort het in deze aflevering van Ondernemersdrift!

Play Video

Beluister aflevering 7 met Hay Thissen

LWV-podcast met Yvonne Paulussen

#6 - Yvonne Paulussen

Yvonne Paulussen (Director of Change bij Vekoma Rides) is verantwoordelijk voor alles wat nodig is om de medewerkers gelukkig te maken in hun werk. Zelf wordt ze het gelukkigst als ze kan investeren in het beste uit mensen halen. Want zo zegt ze: “Als je iets doet wat je graag doet, dan maak je het beste product.” Hoe bindt en boeit zij haar medewerkers? En hoe ziet haar ideale werk(elijkheid) eruit? Je hoort het in Ondernemersdrift!

Play Video

Beluister aflevering 6 met Yvonne Paulussen

LWV-Podcast met Ria Joosten

#5 - Ria Joosten

Ria Joosten (eigenaar van Ria Joosten catering en evenementen) begon al jong met ondernemen. Aanvankelijk combineerde ze haar bedrijf met een fulltime baan. Door haar creativiteit en drang om te blijven veranderen en vernieuwen, werd dat al heel snel succesvol. Met tien medewerkers in dienst en een jaaromzet van een miljoen, zegde ze haar baan op en koos voor haar bedrijf. Hoe kijkt deze ondernemer naar vrouwelijk leiderschap? Wie zijn haar rolmodellen? En welke moeilijke keuzes hebben geleid tot het succes van haar bedrijf? Je hoort het in Ondernemersdrift.

Play Video

Beluister aflevering 5 met Ria Joosten

LWV-Podcast met Noud Beckers

#4 - Noud Beckers

Dit keer is Noud Beckers (directeur van Beuken’essers) te gast bij Ondernemersdrift. Beuken’essers helpt ondernemers en particulieren met financiële vraagstukken. Maar ze doen meer, ze zijn namelijk gelukregisseur! Ze voegen geen geluk toe, maar proberen het geluk van hun klanten beter te regisseren. Hoe kijkt Noud naar werk en werkgeluk? En hoe ziet onze financiële toekomst eruit? Je hoort het in de vierde aflevering van Ondernemersdrift.

Play Video

Beluister aflevering 4 met Noud Beckers

LWV-Podcast met Jimé Hoen

#3 - Jimé Hoen

In deze aflevering spreekt Kyra met Jimé Hoen (CEO van MijnMarketing.com). MijnMarketing.com zit in een transitieperiode, waarbij de organisatie zich ontwikkelt van een roeiboot naar een cruiseschip. Binnen 5 jaar wil Jimé zijn team van 45 personen laten groeien naar 150 fte. Hoe behoudt hij een open cultuur in zo’n snel groeiend bedrijf? Hoe geeft hij zijn high-performance organisatie vorm? En hoe ziet het personeelsbeleid eruit? Je hoort het in deze aflevering van Ondernemersdrift!

Play Video

Beluister aflevering 3 met Jimé Hoen

LWV-Podcast met Rowen Potma

#2 - Rowen Potma

Technologie, waaronder robotica, gaat een grote rol spelen in het personeelstekort. Staat er straks een robot voor de klas of aan het ziekenhuisbed? Verschuift langzaam het vertrouwen van de menselijke arbeidskracht naar de robot? Wat staat ons te wachten? Kyra gaat hierover in gesprek met Rowen Potma, commercieel directeur van Akab Deuren.

Play Video

Beluister aflevering 2 met Rowen Potma

#1 - Maud van Neer

In de eerste aflevering spreekt Kyra met Maud van Neer, eigenaar van Interhor Horsystemen. Maud is groot fan van het boek ‘The obstacle is the way’ van Ryan Holiday en gaf het aan onze voorzitter met de boodschap: “Als dit boek voor jou maar half zoveel betekent als voor mij, dan is het zeker de moeite.” Wil je weten welke lessen Maud uit dit boek leerde? Je hoort het in deze aflevering!

Play Video

Beluister aflevering 1 met Maud van Neer

Of luister via: