Skip to main content

Maandag 31 mei zat Patrick Muezers, het gezicht achter Polyscope, op de spreekstoel bij Meet the President. Tijdens deze inspiratiesessie van het LWV Business College nam Patrick ons mee in de wereld van Polyscope, specialist in het SMA-polymeer, uitgegroeid tot een wereldspeler die actief is in tal van industrieën en toepassingen. De producten worden onder andere gebruikt in dashboards en zonnedak-frames voor auto’s, in papier en in printplaten van bijvoorbeeld servers. Een wereldwijde klantenkring wordt bediend vanuit het hoofdkantoor en de productielocatie in Geleen. Er werken ruim 70 mensen. De meeste medewerkers zijn hoogopgeleide technische mensen, met een ondernemende geest. De slogan ‘fresh thinking, great products’, dat dekt de lading goed. Het gaat niet alleen om de producten, met ‘fresh thinking’ bedoelen we ook nieuwe marketingconcepten en een vernieuwende werkwijze. De community van de Brightlands Chemelot Campus is daarvoor ideaal, een perfecte locatie om het ‘fresh thinking’ in praktijk te brengen. 

Patrick Muezer
Patrick verwacht van zijn medewerkers veel zelfstandigheid en biedt hun binnen Polyscope een brede scope aan activiteiten. ”Dat vergt wel veel, maar tegelijkertijd is dat ook het mooie van onze organisatie. We hebben korte lijnen, medewerkers hebben veel invloed op de strategie en hun successen hebben veel invloed op de business activiteit. Als je met 20% van je inzet 80% van het resultaat haalt moet je kijken hoe je 5 keer die 20% kunt inzetten’’ aldus Patrick en ‘succes is een keuze’

Ben je benieuwd naar:

  • hoe hij ruimte geeft om te groeien maar ook tempo vraagt en afscheid een logische keuze is als je het tempo niet kunt volgen ipv de groep te laten aanpassen aan de langzaamste?
  • hoe hij een cultuur creëert met eigenaarschap bij de medewerkers? En hoe worden de medewerkers aangestuurd op hun eigen regie/ eigenaarschap?
  • hoe bewaakt hij deze cultuur als je binnen je organisatie te maken hebt met medewerkers gevestigd over de hele wereld?
  • hoe duurzaamheid en milieubewustzijn hoog in het vaandel staan bij Polyscope ?
  • en hoe je als directeur er voor zorgt dat je als organisatie op een veilige, betrouwbare, krachtige en sociaal verantwoorde manier groeit?

Kijk dan snel deze editie van Meet the President terug.

Terugkijken?
Klik hier om de inspiratiesessie Meet the President terug te kijken.

Meet the President
De inspiratiesessie Meet the President wordt 5x per jaar georganiseerd met iedere keer een interessante ondernemer op de spreekstoel. De LWV versterkt ondernemers door het delen van ondernemersverhalen waarbij Meet the President plaatsvindt in een knusse huiskamer setting.

Meer informatie?
Neem voor meer informatie contact op met Aagje Wevers, programmamanager Kennis & Ondernemerschap via de LWV-app, via  wevers@lwv.nl of via 06 19 99 70 33.