Skip to main content

Gisteren zat Camille Oostwegel, jonge topondernemer van Oostwegel Collection, op de spreekstoel bij Meet the President. Tijdens deze inspiratiesessie van het LWV Business College nam Camille ons mee in de wereld van het concern dat bekend is van onder meer Château St. Gerlach. Aan Camille werden diverse actuele vragen gesteld waar elke organisatie zich mee kan vergelijken.

Familiebedrijf, kernwaarden Leiderschapsstijl en communicatie.
Tijdens het gesprek tussen Camille Oostwegel en Huub Narinx blijken enkele aspecten cruciaal te zijn in de werkzaamheden binnen een familiebedrijf. Kernwaarden als inlevingsvermogen, uitstraling, actief en fatsoen zijn binnen het concern Oostwegel Collection niet weg te denken.

Hoe zorg je ervoor dat je mensen mee helpen met oplossingen en hoe bewaak je dat ze daarvoor ruimte krijgen?
Juist in de tijden van Corona hebben we onze medewerkers de vraag gesteld ‘Wat zou jij dagelijks willen doen voor onze gasten? Door deze vraag te stellen kwamen de oplossingen vanuit bottom up en zorg je tegelijkertijd er draagvlak ontstaat. De pijler ‘ het eigenaarschap bij de medewerkers vergroten’ staat voor de komende jaren op de agenda.

Welke tips heb je op het gebied van gastvrijheid waar andere branches van kunnen leren in de dienstverlening aan klanten?
Het draait allemaal om de customer journey vanaf het moment dat je klant aan de reis begint. Het creëren van een inspirerende beleving die betekenis toevoegt aan de gasten is volgens Oostwegel cruciaal. Dit gebeurt met respect voor de culturele ontwikkelingen met een hedendaagse twist.

Welke boodschap wil je meegeven aan college-ondernemers / LWV-leden?
Blijf vooral optimistisch. Zorg juist in deze tijd voor verbinding met je leveranciers en klanten. Deze tijd gaat voorbij en dan is er zeker weer ruimte voor veel gezelligheid en plezier.

Terugkijken?
Klik hier om de inspiratiesessie Meet the President terug te kijken.

Meet the President
De inspiratiesessie Meet the President wordt 5x per jaar georganiseerd met iedere keer een interessante ondernemer op de spreekstoel. De LWV versterkt ondernemers door het delen van ondernemersverhalen waarbij Meet the President plaatsvindt in een knusse huiskamer setting.

Meer informatie?
Neem voor meer informatie contact op met Aagje Wevers, programmamanager Kennis & Ondernemerschap via wevers@lwv.nl