Skip to main content
Begin: 27-02-2024 - 14:01 || Eind: 27-02-2024 - 14:01
Locatie:

Ironman Kampioen Bas Diederen gaat op zoek naar de vitaalste werkgever van Limburg

Tijdens de Nationale Vitaliteitsweek 2022, op donderdag 22 september 2022, wordt bekend welk Limburgs bedrijf zich de “Vitaalste Werkgever van Limburg 2022” mag noemen. Deze award is bedoeld om Limburgse Werkgevers, die investeren in het welbevinden van hun medewerkers, een extra podium en waardering te geven en samen het belang van gelukkige en energieke medewerkers uit te dragen. Bas Diederen wil zich graag mee inzetten om de vitaliteit op de Limburgse werkvloer te verbeteren. 

De LWV heeft vitaliteit hoog in het vaandel staan. Een werkvloer waar medewerkers met plezier werken, hun talenten inzetten en vitaliteit uitstralen, zorgt voor optimale resultaten door een lager ziekteverzuim, meer productiviteit en werkgeluk én behoud van arbeidskrachten in Limburg. Pauline Verhoef (voorzitter Netwerk Vitaal Limburg): “Vitaal Werkgeverschap is de som der delen en een continue proces. In de huidige tijd hebben we te maken met leefstijluitdagingen, kampt Limburg met vergrijzing en stelt de nieuwe generatie bovendien andere eisen aan haar werkgever dan voorheen. Dit alles maakt dat de maatschappelijke discussies over ‘vitaal werkgeverschap’ niet meer mag ontbreken. Thermae 2000 won in 2018 de prijs als meest vitale bedrijf van Limburg, deze prijs is afgelopen jaren niet meer uitgereikt. Vanuit NVL nemen wij het stokje nu over en willen we deze award jaarlijks gaan uitdelen. Dit alles draagt bij aan de missie van Netwerk Vitaal Limburg: Limburg als Vitaalste werkvloer van Nederland.”

Bas Diederen
Bas Diederen uit Echt werd naast kampioen Ironman, meervoudig Nederlands kampioen triathlon op de olympische afstand en de middenafstand en weet hoe belangrijk een juiste balans en coaching zijn in de topsport. “Juist die parallel trekken naar het bedrijfsleven is niet alleen leuk, maar ook erg waardevol”, aldus Diederen. “Middels de award voor vitaalste werkgever van Limburg 2022 wordt extra aandacht gecreëerd voor vitaliteit op de werkvloer. Werkgevers zetten zich hiermee bovendien positief op de kaart en inspireren andere bedrijven en organisaties er ook mee aan de slag te gaan.”

Aanmelden
Voor de award zijn twee categorieën. Kleine bedrijven met minder dan 50 medewerkers en midden- en grotere bedrijven met meer dan 50 medewerkers. De inschrijving is verlengd tot 24 juni 2022. Deelname is kosteloos.

De bedrijven en organisaties die zich aanmelden, krijgen een plek in de (online) communicatie van Netwerk Vitaal Limburg. Uit alle aanmeldingen worden per categorie drie genomineerden geselecteerd door een vakkundige jury. Zij krijgen in juni een eigen publicatie over hun nominatie in het magazine van Ondernemen in Limburg.

De jury
Om een Award uit te reiken, is een deskundige jury onontbeerlijk. De jury bestaat naast Bas Diederen uit Loek Vaessen (Limburg Positief Gezond), Anabel Rodrigo Rama(LIOF), Jaques Amkreutz (Vebego), René Lipsch (OperaSana en Zuyd Hogeschool) en Jan Willem Landré (Vitaal Bedrijf). Ieder jurylid doet vanuit eigen expertise een voorselectie doen en de geselecteerde bedrijven beoordelen. De zes genomineerden bedrijven (drie per categorie) maken in juni een video in samenwerking met studenten waarin zij zichzelf als vitaalste werkgever presenteren en hun motivatie delen waarom zij deze award moeten winnen.

Is jouw bedrijf goed bezig met vitaliteit en wil je jouw bedrijf vitaal profileren? Schrijf je dan in via www.vitaal-limburg.nl/award