Skip to main content
Begin: 27-02-2024 - 15:17 || Eind: 27-02-2024 - 15:17
Locatie:

De stikstofcrisis vraagt om innovatieve oplossingen. En die heeft het Nederlandse bedrijfsleven! Op donderdag 3 december organiseert het VNO-NCW netwerk Groene Groeiers versnellingstafels voor veertien matches tussen uitdagers en oplossers; matches die ervoor kunnen zorgen dat de stikstofuitstoot en -depositie wordt teruggedrongen in de landbouw, bouw, industrie en natuur. De matches zijn in oktober door deskundige jury’s geselecteerd uit een groep van vijftig matches op basis van de criteria: stikstofreductie, economische haalbaar- en schaalbaarheid. Aan de versnellingstafels schuiven vertegenwoordigers van de overheid, financiële instellingen, kennisinstituten en brancheorganisaties aan om gezamenlijk de volgende stap naar implementatie en/of opschaling te zetten.

Aansluitend op het programmaonderdeel ‘Versnellingstafels’ vindt online een plenair deel plaats met Ingrid Thijssen, voorzitter VNO-NCW, minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat en programma-directeur-generaal Stikstof Hellen van Dongen van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Voor dit deel ben je van harte uitgenodigd.
Nadat de veertien matches worden toegelicht in een korte video, wordt gesproken over hoe bedrijfsleven en overheid gezamenlijk het stikstofvraagstuk kan aanpakken en belemmeringen voor de innovatieve oplossingen kan wegnemen.

De online bijeenkomst wordt gemodereerd door Yousef Yousef, voorzitter van het Groene Groeiers netwerk en CEO van LG Sonic.

Praktische informatie
Datum          3 december 2020
Tijd               17.15 – 18.00 uur
Locatie         Online via Zoom

Deelnemen?
Ga naar onderstaande zoom-link met bijbehorende Meeting ID en Passcode:

Zoom link: https://zoom.us/j/99093388256?pwd=SVZaK2hRYTRlN0tGSHF2NlVzbEg3Zz09
Meeting ID: 990 9338 8256
Passcode: 075741

Groene Groeiers
Het VNO-NCW netwerk Groene Groeiers bestaat uit ondernemers die investeren in de ontwikkeling van een circulaire economie en energietransitie. In de besloten community vinden ondernemers uit verschillende sectoren elkaar op duurzame uitdagingen; van scale up, familiebedrijf tot multinational. De samenwerking leidt tot innovatieve processen, producten en diensten die duurzaam én rendabel zijn. Lees meer over Groene Groeiers op de Groene Groeiers website 

Meer informatie?
Neem voor meer informatie contact op met Sonja Demandt, Expertisemanager Duurzaamheid & Innovatie via de LWV app of via demandt@lwv.nl