Skip to main content
Begin: 28-02-2024 - 19:43 || Eind: 28-02-2024 - 19:43
Locatie:

Vanaf nu kunnen Limburgse werkgevers via LimburgLeert.nl gebruik maken van de subsidieregeling NL Leert Door met inzet van Sectoraal Maatwerk. De komende 12 maanden worden er aan de Limburgse medewerkers ruim 7.000 ontwikkeladviezen en scholingsactiviteiten aangeboden.

Begin maart heeft de Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV) samen met coöperatie Leo Loopbaan, met steun van ruim 120 ondernemers uit Limburg onder de naam LimburgLeert de subsidie NL Leert Door met inzet van sectoraal Maatwerk aangevraagd. Doel hiervan is om door middel van samenwerking een toekomstbestendige arbeidsmarkt in Limburg te realiseren. De toegekende 5 miljoen vanuit de Rijksoverheid levert hier zeker een positieve bijdrage aan.

Ramon Niessen, directeur van Leo Loopbaan: “De arbeidsmarktsector is meer dan ooit in beweging.  Het is voor zowel de werkgever als de werknemer uiterst belangrijk om zich te blijven ontwikkelen. Dankzij deze subsidieregeling kunnen we samen met 12 publieke en private aanbieders ervoor zorgen dat scholing en loopbaanbegeleiding tegen zeer gunstige voorwaarden ingezet kunnen worden.”

Mark Hendriks, expertisemanager Arbeidsmarkt en Onderwijs bij de LWV is blij dat de trajecten van start gaan. “Vanaf het moment dat we bericht kregen dat de subsidie toegekend werd, zijn we direct gestart met het werven van goede aanbieders. Begin september hebben we de definitieve gunningen gedaan. Op LimburgLeert.nl staan alle aanbieders en kunnen de deelnemers zich direct aanmelden.”

Aanbod
De komende 12 maanden worden via LimburgLeert.nl onder andere 1.000 ontwikkeladviezen, 300 begeleidingsadviezen en zo’n 6.000 scholingsactiviteiten aangeboden. Werknemers kunnen kosteloos gebruik maken van deze diensten. Van de werkgevers wordt een kleine vergoeding gevraagd. De hoogte hiervan hangt af van het soort traject.

Over LimburgLeert.nl
LimburgLeert.nl is een platform waar Limburgers terecht kunnen voor een groot aanbod online cursussen, opleidingen en loopbaanadvies. Het platform geeft direct toegang tot cursussen, trainingen en scholingstrajecten- en begeleidingstrajecten. De aanvraag voor de subsidie NL Leert Door met inzet van Sectoraal Maatwerk is aangevraagd door de LWV en de coöperatie Leo Loopbaan. Samenwerkingspartners van LimburgLeert.nl zijn: LWV, Coöperatie Leo Loopbaan, MKB Limburg, LLTB, Yuverta, Gilde Opleidingen, Vista College, Zuyd Hogeschool, Fontys Hogeschool, Baandomein, Zorg aan Zet, SBB, FNV, UWV, Provincie Limburg, Leerwerkloketten Limburg, Arbeidsmarktregio’s Limburg.