Skip to main content
Begin: 27-02-2024 - 14:20 || Eind: 27-02-2024 - 14:20
Locatie:

LimburgLeert.nl is een initiatief van o.a. de LWV. In de praktijk zien we dat werkgevers voor belangrijke uitdagingen staan, zoals de impact die deze tijd heeft op werknemers en hoe je daar als organisatie het beste mee om kan gaan. LimburgLeert.nl helpt je op weg door ondersteuning te bieden met ontwikkeling van je werknemers. Lees verder voor meer informatie: https://limburgleert.nl/werkgevers/

Op 1 december 2020 werd het nieuwe online platform ‘LimburgLeert.nl’ gelanceerd. In januari werd de eerste grote mijlpaal bereikt van 1.000 gevolgde e-learnings! Hierdoor blijkt dat er grote behoefte is aan online scholing in Limburg.

LimburgLeert is een initiatief van Limburgse werkgevers, onderwijsinstellingen, vakbonden, Arbeidsmarktregio’s en Provincie met als doel het bereikbaar maken van scholing en (online) training voor de gehele beroepsbevolking (werkend en werkzoekend) in Limburg. Met die essentie werd LimburgLeert.nl op 1 december 2020 gelanceerd.

En met succes; binnen slechts twee maanden werd de mijlpaal van 1000 gevolgde e-learnings behaald. Voor de initiatiefnemers is dit bewijs dat er daadwerkelijk noodzaak en behoefte is voor een groter online scholingsaanbod in Limburg. “Geweldig om te zien dat de website een vliegende start heeft gemaakt en dat zoveel mensen de weg naar LimburgLeert weten te vinden! Dat stimuleert anderen hopelijk om ook te gaan kijken.”, aldus de initiatiefnemers.

Ondertussen wordt het aanbod van LimburgLeert nog verder uitgebreid. Zo zijn er recent gratis opleidingen toegevoegd in het kader van NL Leert Door. Op termijn zal het platform steeds meer gevuld worden, onder andere door Limburgse onderwijsinstellingen. Het doel is ervoor te zorgen dat het aanbod van opleidingen flexibel is en past bij de vraag van werkzoekenden en werkenden.

Naast het scholingsaanbod is er de mogelijkheid om loopbaanadvies te krijgen via één van de Leerwerkloketten en Leo Loopbaan. Zo creëren we een omgeving waar Limburgers alles kunnen vinden om bezig te zijn met hun persoonlijke ontwikkeling en ‘een leven lang leren’.