Skip to main content

In het meest recente Trends in Export-onderzoek, een jaarlijks onderzoek van Atradius en evofenedex dat poolshoogte neemt bij Nederlandse exporteurs, ziet 76 procent van de respondenten Europa in de komende 3 tot 10 jaar als de meest kansrijke regio. Met Frankrijk als uitschieter.

Het vertrouwen in ons economisch blok wordt ongetwijfeld ondersteund door enkele stevige stimuluspakketten. Denk aan de miljarden die Europa vrijmaakt voor de vergroening van onze economie, aan het Europees coronaherstelfonds en de aankomende investeringen in versnelde Europese integratie.

Vooral Frankrijk valt in het onderzoek op als opkomende aantrekkelijke groeimarkt. De Brexit heeft hier zeker een rol in gespeeld, maar Frankrijk was daarvoor ook al bezig met een opmerkelijke opmars als aantrekkelijk exportland voor Nederlandse ondernemers. Denk aan zijn grote afzetmarkt, de nabijheid en hoge welvaart.

In 2024 staat Frankrijk nog eens extra in de schijnwerpers. De Olympische Spelen in Parijs bieden kansen op het vlak van elektrische mobiliteit, duurzaamheid, innovatieve en duurzame projecten, water en infrastructuur.

Als je als ondernemer of exportverantwoordelijke interesse hebt in deze opdrachten en andere kansen binnen deze grote Europese markt, kan je alvast een kijkje nemen op deze pagina van NLinBusiness. NLinBusiness, hét platform voor internationaal ondernemen, heeft hier een hoop interessante marktrapporten, mogelijke partners, diensten en events rond Frankrijk gebundeld om snel stappen te maken richting deze kansrijke markt. En heb je een specifieke vraag? Je kan hem hier ook kwijt.