Skip to main content
Begin: 28-02-2024 - 20:15 || Eind: 28-02-2024 - 20:15
Locatie:

Er is een transitie aan de gang naar een economie waarin duurzaamheid steeds centraler staat. Deze ontwikkeling kan niet zonder duurzame innovaties. Daarom slaan LWV (Limburgse Werkgevers Vereniging) en KVK wederom de handen ineen: dit keer op het gebied van duurzaamheid met de KVK-LWV Business Challenge.

We bieden je opnieuw de kans om met je bedrijf deel te nemen met een challenge. Voor deze editie zijn we op zoek naar challenges die raakvlakken hebben met het thema duurzaamheid, bijvoorbeeld energietransitie, circulariteit, biobased, verpakkingen of waterreductie. Wij helpen je graag met het vinden van bedrijven met de juiste oplossing. Er zijn geen kosten verbonden aan je deelname.

Samen werken aan innovatieve uitdagingen
Iedere organisatie heeft innovatie uitdagingen. Uitdagingen waarvoor je de kennis, denk- en doekracht van andere slimme ondernemers goed kunt gebruiken. De Kamer van Koophandel (KVK) wil ondernemers helpen om deze kansen te benutten en te faciliteren waar mogelijk. Hiervoor zijn wij de KVK Business Challenge gestart: een open innovatieplatform om samen nieuwe business te vinden en te genereren.

De eerste editie van de KVK Business Challenge werd een paar jaar geleden georganiseerd met als doel om innovatie te versnellen en samenwerking tussen grote en kleine bedrijven mogelijk te maken. Het gaat hierbij om samenwerkingen tussen Nederlandse en buitenlandse bedrijven uit diverse sectoren. Dankzij afgelopen edities zijn meer dan 1.000 grote en kleine ondernemers met elkaar verbonden. Vanuit Limburg hebben onder meer bedrijven als Essity, Océ (nu Canon), Regitel/Zuyderland Ziekenhuis, WML en EKK Eagle Simrax eerder vraagstukken ingebracht, met succesvolle resultaten als gevolg.

De 2e Limburgse editie van de KVK Business Challenge
Na een succesvolle eerste editie in samenwerking met LWV, organiseren we nu nogmaals een Limburgse editie van de KVK Business Challenge. Limburgse bedrijven met een challenge op het gebied van duurzaamheid worden door het innovatieplatform in contact gebracht met innovatieve start-ups, scale-ups, zelfstandige ondernemers en mkb-ondernemingen uit Limburg, Nederland, Europa en de rest van de wereld. Een bijzondere kans en gelegenheid voor de verduurzaming en innovatiekracht en internationalisering van je bedrijf! Eind augustus 2022 vindt de kick-off plaats van de editie KVK-LWV Business Challenge.

“KVK is gericht op de match van de multinational met het mkb, dat zorgt voor mooie verrassingen. Dat zijn contacten die je met traditioneel speurwerk niet vindt.” François Dullens van Canon (voorheen Océ)

Wij zoeken jouw innovatievraagstuk!
Zit jouw organisatie in de fase waarin verduurzaming een belangrijke rol speelt? En heb je weinig tijd of kennis in huis voor de oplossing van jouw innovatievraagstuk? Wij zijn op zoek naar Limburgse bedrijven met een uitdaging die met andere ondernemers samen aan concrete en vernieuwende oplossingen willen werken. Doe mee aan de KVK-LWV Business Challenge en bouw samen met ons aan een start up & scale-up ecosysteem in Limburg.

Tijdlijn

  • 1 april 2022: start aanmelden challenges
  • 19 juli 2022: uiterlijke aanmelding
  • 29 augustus 2022: start van de KVK-LWV Business Challenge
  • 3 oktober 2022: sluiting online platform
  • 5 oktober 2022: selectie van partijen met de beste ideeën/oplossingen
  • 14 oktober 2022: ontmoetingen tussen challenge-eigenaars en geselecteerde bedrijven

Meer weten of aanmelden
Aanmelden kan tot 19 juli 2022. Neem voor aanmelding of meer informatie over de KVK Business Challenge contact op met:

  • LWV: Sonja Demandt (Expertisemanager). E-mail: demandt@lwv.nl, tel: 06 53 16 65 50
  • KVK: Juri Heise (Corporate Innovation Manager). E-mail: j.heise@kvk.nl, tel: 06 55 15 15 71.

Bekijk hier de hele flyer.