Skip to main content
Begin: 28-02-2024 - 19:53 || Eind: 28-02-2024 - 19:53
Locatie:
 

DEB is een onafhankelijke, online tool voor energiebesparing en verduurzaming. Wie energie bespaart, bespaart kosten en onderneemt duurzaam. Wist je dat de overheid energiebesparende maatregelen ook stimuleert en soms zelfs wettelijk verplicht? Wat je motivatie ook is, DEB helpt je hierbij. En dankzij subsidie wordt de tool kosteloos aangeboden.

Log in op DEB.nl
Mkb-ondernemers die gebruik willen maken van de tool adviseren wij op deb.nl een account aan te maken en in te loggen. We leggen graag uit waarom dat verstandig is.  Met een DEB-account kunnen we je het beste van dienst zijn. DEB is namelijk zo gemaakt dat het de individuele ondernemer ondersteunt met informatie op maat. Toegespitst op het eigen bedrijf. In DEB staan (wettelijk verplichte) energiebesparende maatregelen, gesorteerd naar bedrijfstak. Zo zie je wat er moet gebeuren. Het programma biedt echter nog veel meer. Je maakt er als ondernemer je eigen planningslijst voor energiebesparing mee. Dat is handig. De planningslijst geeft inzicht en houvast. Dat is zeker van belang als je nog niet alle verplichte maatregelen hebt doorgevoerd.

Verstandige planning
DEB helpt je te bepalen welke maatregelen te nemen, hoe je dat kostenbewust aanpakt en wat een verstandige planning is. Die moet namelijk passen bij je bedrijf. Soms is het goed een maatregel zo snel mogelijk uit te voeren. Een andere keer is het beter te wachten tot een logischer moment in de toekomst. Dat kun je in de planningslijst vastleggen. Het systeem helpt je onthouden. Via een e-mailbericht word je herinnerd aan je eigen planning. De gegevens die daarvoor nodig zijn, staan in je DEB-account. Die kunnen alleen worden bekeken door jezelf of door degenen die je hebt aangegeven, bijvoorbeeld een medewerker in het bedrijf.

Besparen in euro’s
Via het DEB-account heb je een digitale bespaarassistent. Die berekent op basis van postcode, bedrijfstak en openbare bedrijfskenmerken de potentiële bespaarmogelijkheden op energie. Vertaald in euro’s. Je ziet in één keer wat je kunt verdienen. Dat bedrag is een zo nauwkeurig mogelijke en daardoor reële benadering, passend bij jouw bedrijf. Wij vinden maatwerk belangrijk.

Gespecialiseerde ondernemers
Om te helpen bij het uitvoeren van de energiebesparingsmaatregelen, heeft DEB relevante ondernemers in de omgeving geselecteerd. Zij zijn specialist op hun vakgebied. De selectie is gebaseerd op de vestigingsplaats van je bedrijf. Het overzicht is te vinden bij de betreffende besparingsmaatregel. Gaat het om installatie-werkzaamheden, dan staan de geselecteerde installateurs genoemd. Zo maak je snel en zonder speurwerk, een goede keuze.

Ledenvoordelen
LWV is partner van DEB, een initiatief van MKB-Nederland en financieel ondersteund door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Via LWV’s eigen startpagina in het programma krijg je direct toegang tot sectorspecifieke besparingsmaatregelen, ervaringsverhalen van collega-ondernemers en relevante voordelen voor leden van LWV.