Skip to main content

 

Waterstof: een hype of een echte gamechanger?

Inhoud

Waterstof en vooral de groene variant daarvan gaat een cruciale rol spelen in de energietransitie. Deze alternatieve energiedrager kan de industrie helpen om (een deel van) haar doelstellingen op het gebied van CO2-reductie te bereiken. Het vergt echter wel investering en toewijding om de kansen die waterstof biedt te realiseren.

De ondernemersverenigingen van Zuid-Nederland, de Limburgse Werkgevers Vereniging en VNO-NCW Brabant Zeeland, slaan de handen ineen om waterstof dat duwtje in de rug te geven. We stemmen onze acties daarbij af met betrokken ondernemers in ons netwerk. Zo willen we de kansen voor het Brabantse, Zeeuwse en Limburgse bedrijfsleven samen waarmaken.

Wat levert het je op?

In deze bijeenkomst gaan we vooral in op wat waterstof is, waar het voor gebruikt kan worden specifiek voor de logistieke sector. De doorontwikkeling van waterstofmogelijkheden zitten in een kip-of-ei-fase. Moet er eerst aanbod komen van voertuigen, voordat er tankstations gerealiseerd kunnen worden of stimuleer je de vraag door als eerste een tankstation te faciliteren?

Graag nemen wij je op donderdag 9 december mee in deze zoektocht. Dit samen met twee bedrijven uit het veld: Van Kessel Olie en Louwman & Parqui en dit alles op een plek die centraal staat in deze toekomst van waterstof: de Automotive Campus in Helmond (Automotive Campus 30).

Programma

15.00 uur     Inloop en ontvangst
15.30 uur     Welkom en introductie door Lex Boon, Managing Director Automotive Campus
15.45 uur     Erwin Jongh
16.15 uur     Vragen
16.25 uur     Perry Wens
17.05 uur     Ruimte voor vragen en wrap up
17.30 uur     Netwerkborrel

Sprekers

Erwin Jongh

Erwin is verantwoordelijk voor de uitrol van Zero Emission mobiliteit binnen Louwman & Parqui, Toyota & Lexus Nederland, over de visie van Toyota op energie en mobiliteit. Welke oplossingen zijn er en waarom? Sinds 21 jaar werkzaam voor het bijna 100 jaar oude familiebedrijf. Probeert in zijn rol zoveel mogelijk totaaloplossingen te bieden rondom mobiliteit zonder uitstoot. Daar hoort ook het wegnemen van drempels bij samen met partners uit de infrastructuur, nationale en lokale overheden en uiteraard klantgroepen zelf. Het doel is zero emissie.

Perry Wens

Perry is accountmanager energie transitie Greenpoint | Van Kessel. ‘Leave the world a better place than you found him‘. Vanuit die motivatie werk ik aan een duurzamere vorm van mobiliteit.
Met Greenpoint | Van Kessel werken wij op een economisch verantwoorde manier aan duurzame stappen naar zero emissie. Waterstof zal een belangrijke rol spelen in het doel zero-emissie, daarom investeren wij hierin en maken wij het mogelijk om de stap naar waterstof kleiner te maken.

Aanmelden

Meld je nu aan om deel te nemen via één van onderstaande buttons.

Aanmelden via mobiel/tabletAanmelden via desktop

Betrokken personen

Sonja Demandt

Expertisemanager Duurzaamheid & Innovatie

T 06 - 53 16 65 50
E demandt@lwv.nl

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de tweewekelijkse nieuwsbrief!