Skip to main content

Inleiding

De pensioengerechtigde leeftijd is de laatste jaren opgeschoven tot ruim 67 jaar. Tegelijk is de verantwoordelijkheid voor de gezondheid van werknemers voor een groot deel bij de werkgevers gelegd. Tel daarbij de steeds krapper wordende arbeidsmarkt op en het is duidelijk dat vitaliteit en duurzame inzetbaarheid van je medewerkers belangrijker zijn dan ooit. Maar hoe hou je je mensen gezond en fit? Wat moet en kun je doen? Zorgt jouw onderneming goed voor zijn mensen? Een ingewikkeld vraagstuk met veel verschillende aspecten. Binnen de Special Group Vitaliteit komt in vijf bijeenkomsten alles op tafel. Op basis van een helder stramien met vier pijlers: een vitale cultuur, bewustwording, vitaal leiderschap en ontspanning. Doelgericht en aansluitend bij de praktijk van alledag. Interesse? Lees verder en meld je aan.

Voor wie?

De Special Group Vitaliteit is bedoeld voor ondernemers en managers in organisaties van 10 tot 300 werknemers. Deelnemers willen hun kennis en inzichten op het gebied van vitaliteit vergroten en verbreden, zijn op zoek naar inspiratie en tips van andere organisaties. Het principe achter deze Special Group is halen en brengen: je gaat met elkaar de dialoog aan over vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Je luistert naar elkaar, deelt ervaringen en best practices. Je spart over mogelijke oplossingen en veranderingen. Ondersteund door kennis en theorie.

Hoe gaan we te werk?

Er is ruimte voor maximaal twaalf ondernemers en managers in de Special Group Vitaliteit. Deelnemers vullen eerst de Vitaal Bedrijf scan in waarmee de grootste uitdagingen en knelpunten direct in beeld komen. Een nulmeting waarin we aftasten hoe we met elkaar de volgende vier verdiepende bijeenkomsten willen doorlopen. Na een intake met onze deskundige starten we met de vier sessies. Vertrouwen in andere ondernemers is een voorwaarde, net als de bereidheid om ervaringen en kennis te delen. Het is halen én brengen.

De deelnemers kunnen rekenen op vier inspirerende sessies onder leiding van Loek Vaessen. Aan de hand van vier thema’s gaat hij als moderator in evenzoveel bijeenkomsten aan de slag. Hoe creëer je een vitale cultuur? Vitaal leiderschap, wat is dat precies? Duurzame inzetbaarheid als gezamenlijke verantwoordelijkheid van werkgever  en werknemer. Hoe kun je de mentale veerkracht en gezondheid van werknemers vergroten? Door groepsleden ingebrachte casussen worden hiermee verbonden. Tevens zal het Netwerk Vitaal Limburg (NVL) zorgdragen voor verdere inhoudelijke verdieping en reflectie.

Wat levert het je op?

Deelname betekent meer kennis, meer inzichten en meer handvaten om medewerkers fi t en duurzaam inzetbaar te houden. De uitwisseling van kennis en ervaring en het leren van elkaars ervaringen kan direct worden gebruikt voor de eigen bedrijfsvoering. Een investering voor de langere termijn die loont voor het bedrijf én de werknemer.

Begeleid door

Loek Vaessen is eigenaar van Get Innergized, coördinator van de beweging Limburg Positief Gezond en partner bij de Stichting Netwerk Vitaal Limburg. Daarvoor werkte de bij Nijenrode opgeleide Heerlenaar bij Lee Hecht Harrison, onder meer als directeur met veel aandacht voor programma’s om medewerkers vitaal en fit for the future te houden. Duurzame inzetbaarheid is op alle levensfasen van toepassing, gezondheid wordt vanuit een breed en totaal mensbeeld gezien, zo luidt de visie van Loek Vaessen. De relatie tussen (werk)geluk en gezondheid is evident en de drie factoren zingeving, autonomie en voldoening dienen hier als het ware in verankerd te worden.

Praktische informatie

 
Data 
Startnajaar 2022
  
LocatieLWV, Roermond
Kosten voor 5 dagdelen€ 595,- excl. BTW
Bekijk hier de gehele flyer 

Aanmelden?
Meld je aan voor deze special group door een mail te sturen naar Mark Hendriks via hendriks@lwv.nl.

Inhoudelijk vragen?

Heb je inhoudelijk vragen over deze Special Group Vitaliteit. Neem dan contact op met Mark Hendriks, Expertisemanager Arbeidsmarkt & Onderwijs via + 31 6 27 04 11 44 of via hendriks@lwv.nl

Aanmelden?
Meld je aan voor deze special group door een mail te sturen naar Mark Hendriks, hendriks@lwv.nl.

Meer informatie?
Heb je overige vragen rondom de Special Groups of het aanbod binnen het LWV Business College? Neem dan contact op via businesscollege@lwv.nl.

Betrokken personen

Mark Hendriks

Expertisemanager Arbeidsmarkt & Onderwijs

T 06 - 27 04 11 44
E hendriks@lwv.nl

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de tweewekelijkse nieuwsbrief!