Skip to main content

Programma Vitaal Bedrijf

Een vitaal bedrijf met gezonde en gelukkige medewerkers. Dat willen we allemaal, want dat betekent ook meer productiviteit, meer succes en dus meer omzet. Vitale werknemers presteren beter en zijn minder vaak ziek. En samen werken aan vitaliteit zorgt voor een betere sfeer en meer teamgevoel. Om ondernemers te helpen lanceerden VNO-NCW en MKB-Nederland een jaar geleden het landelijke programma Vitaal Bedrijf. Het programma biedt praktische en kosteloze ondersteuning voor ondernemers die aan de slag willen met vitaliteit en heeft zich het afgelopen jaar ruimschoots bewezen.

Hoe vitaal is jouw bedrijf? Doe de scan.

Het programma Vitaal Bedrijf helpt ondernemers stap voor stap op weg naar een vitale toekomst. Met als resultaat meer inzet, meer plezier, meer productiviteit en meer rendement. Op de site vind je betrouwbare informatie & tips, goede voorbeelden en een groot aanbod aan vitaliteitspartners die kunnen helpen. Ook biedt Vitaal Bedrijf praktische tools zoals scans die een indruk geven hoe vitaal je medewerkers zijn en waar ze behoefte aan hebben en kun je een gratis persoonlijk adviesgesprek aanvragen waarin je advies op maat krijgt voor jouw bedrijf.

Vignet Vitaal Bedrijf

Iedere organisatie met een duurzaam vitaliteitsprogramma kan het Vignet Vitaal Bedrijf aanvragen. Met dit Vignet ziet iedereen in een oogopslag dat vitaliteit een belangrijk thema voor jouw organisatie is.

Een jaar Vitaal Bedrijf, ervaringen en inzichten

In samenwerking met experts

Het programma Vitaal Bedrijf is een initiatief van VNO-NCW en MKB-Nederland. Het wordt uitgevoerd onder de vlag van de stichting Nederland Onderneemt Maatschappelijk!, en mede mogelijk gemaakt door de ministeries van VWS en SZW.

De informatie op het platform en de scans die worden aangeboden zijn ontwikkeld samen met wetenschappelijke partners. Kenniscentrum Sport & Bewegen, het Voedingscentrum en het Trimbos-instituut zijn als expert aan Vitaal Bedrijf verbonden en het RIVM is nauw betrokken bij de scans.

Martine Schuijer, directeur Stichting Nederland Onderneemt Maatschappelijk!: “Dat maakt Vitaal Bedrijf een onafhankelijk en betrouwbaar startpunt. We voorzien ondernemers van de kennis om met vitaliteit aan de slag te gaan. Met wie activiteiten in het bedrijf vervolgens worden uitgevoerd, kiest de ondernemer zelf.”

Meer informatie?

Neem voor meer informatie contact op met Mark Hendriks, Expertisemanager Arbeidsmarkt & Onderwijs via de LWV app, telefonisch via 06 27 04 11 44 of per mail via hendriks@lwv.nl