Skip to main content
Begin: 27-02-2024 - 15:24 || Eind: 27-02-2024 - 15:24
Locatie:

Op het gebied van verduurzaming staan we in ons land voor een forse taakstelling. Burgers en bedrijven moeten daarom vol aan de bak. Waterstof kan ons daarbij flink op gang helpen, zo luidt de algemene opinie. Maar hoe dan? En als waterstof kansrijk is, hoe kunnen we dan de waterstofeconomie dichterbij brengen.

Het noorden van ons land timmert daarbij flink aan de weg, maar hoe zit het in onze eigen regio? In onze Zuid Nederlandse regio – Brabant, Limburg en Zeeland – zien we zowel bedrijven die met wind op zee veel energie gaan opwekken, industriële bedrijven die op waterstof willen overschakelen als bedrijven die waterstofinstallaties willen ontwikkelen. Door deze partijen te verbinden hopen de LWV en VNO-NCW de waterstofeconomie in onze regio een stap dichterbij te brengen.

Daarom hebben wij samen met VNO-NCW Brabant-Zeeland op 9 december een sessie onder leiding van Marc Hendrikse, boegbeeld van de topsector Holland High Tech en Richard van de Sanden, hoogleraar aan de TU/e en als geen ander in staat het toekomstig potentieel te kunnen schetsen,georganisaeerd. Doel is na te gaan of een road map voor waterstof in Zuid Nederland op te stellen is.

Vragen of ideeën?
Neem contact op met Sonja Demandt, Expertisemanager Duurzaamheid & Innovatie, via de LWV app of demandt@lwv.nl