Skip to main content

Op vrijdag 11 februari aanstaande vindt voor de eerste keer de finale plaats van de Limburgse Circulaire Innovatie Top 20! De Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV), Provincie Limburg, Rabobank en LIOF hebben de Limburgse ideeën en initiatieven op het gebied van circulaire innovatie verzameld. Tijdens de live uitzending op 11 februari pitchen de 5 beste inzendingen hun Circulaire Innovatie, waarna de jury de winnaars bepaalt en de prijzen uitreikt.

Jury beoordeelt inzendingen
Circulaire innovatie gaat niet alleen over producten, maar ook over diensten, projecten of concepten. Alle organisaties die werken aan circulaire innovatie konden zich aanmelden. De jury beoordeelt de inzendingen op mate van circulariteit, mate van samenwerking in de keten, schaalbaarheid en het vernieuwende karakter. De jury bestaat uit Stephan Satijn (Gedeputeerde voor Economie en Onderwijs, Provincie Limburg), Hans de Kinderen (Directievoorzitter Rabobank Weerterland en Cranendonk), Lia Voermans  (Director Innovation Strategy Chemelot Campus), Nancy Bocken (Professor in Sustainable Business at Maastricht University) en Gé Moonen (Voorzitter expertisecentrum Duurzaamheid & Innovatie LWV).

Top 5
De Top 5 voor de juryprijs is bekend. Dit zijn de volgende inzendingen (in willekeurige volgorde):

  • Cooloo
  • Emma Safety Footwear
  • Helian Polymers BV
  • Healix
  • Looop

Meer informatie over deze inzendingen tref je hier aan: Alle innovaties – Limburgse Circulaire Innovatie Top 20

Live stemmen voor publieksprijs
Via een livestream kan op 11 februari het kijkend publiek stemmen op zijn of haar favoriete innovatie voor de publieksprijs. De winnaar van de juryprijs wint € 3.000,- en de winnaar van de publieksprijs wint € 1.000,- Tijdens de uitzending zal door het publiek worden gekozen uit de 20 beste inzendingen.

LWV
Sonja Demandt, Expertisemanager Duurzaamheid & Innovatie over de Limburgse Circulaire Innovatie Top 20:
”Veel ondernemers in Limburg zijn al volop bezig met het realiseren van circulaire innovaties. Door grondstoffen en afval steeds opnieuw te gebruiken, putten we de aarde niet langer uit. Daarom stimuleren we bedrijven in het hergebruiken van grondstoffen. Om al deze innovaties op de kaart te zetten, ze structureel in beeld te houden én om elkaar te inspireren wordt de Limburgse Circulaire Innovatie Top 20 georganiseerd. Circulair ondernemen is de toekomst!”