Skip to main content

Gisteren zat David Jongen, topman van Zuyderland, op de spreekstoel bij Meet the President. Tijdens deze inspiratiesessie van het LWV Business College nam David ons mee in de wereld van een organisatie waar Corona door de gangen waart. Aan David werden diverse actuele vragen gesteld waar elke organisatie zich mee kan vergelijken.

Leiderschapsstijl, leiderschapskwaliteiten, vitaliteit en communicatie.
Tijdens het gesprek tussen David Jongen en Huub Narinx blijken enkele aspecten cruciaal te zijn in de werkzaamheden binnen Zuyderland. Door de Coronacrisis heeft David goed naar zichzelf moeten kijken qua leiderschapsstijl. Een ontdekking was het niet, maar David heeft wel kunnen concluderen dat hij belangrijke uitgangspunten als redelijkheid en het in verbinding staan met personeel hoog in het vaandel heeft staan. Ook de vraag hoe David gemotiveerd en fit blijft in deze hectische maanden is een vraag die bij velen op dit moment speelt. Naast dat David zelf elke werkweek 1,5 uur afblokt in zijn agenda om hard te lopen, draagt hij dit ook uit naar het personeel binnen Zuyderland. Hiermee doelt David op het feit dat hij graag ziet dat medewerkers 1,5 uur afblokken in hun agenda om mentaal en fysiek af te schakelen.

‘Als je jezelf vitaal voelt, heb je genoeg energie voor dagelijkse bezigheden zoals het werk. Vitale medewerkers zijn vaker gemotiveerd en gaan op een positieve manier met eventuele tegenslagen om. Ook zijn vitale medewerkers productiever en hebben zij minder vaak chronische aandoeningen zoals hart- en vaatziekten en diabetes, daardoor zijn ze duurzaam inzetbaar.’

Dit is tevens een mooie link naar het actuele landelijke project Vitaal Bedrijf dat onlangs gelanceerd is in Limburg waaruit nogmaals blijkt hoe belangrijk vitaliteit binnen een organisatie is. Een derde cruciaal punt voor David betreft de communicatie. Tijdens crisistijd is deze ontzettend belangrijk, zowel extern als intern. Bij Zuyderland is gekozen voor interne communicatie via beeldmateriaal. Dit resultaat in meer verbinding door het gezicht achter de naam David Jongen. Tevens zorgt beeldmateriaal voor meer empathie en is het sprekender dan een tekst. Kortom, een ontzettende boeiende inspiratiesessie die nu terug te luisteren is.

Terugluisteren?
Klik hier om de inspiratiesessie Meet the President terug te luisteren.

Vitaal Bedrijf
Ook zien waar jouw bedrijf staat op het gebied van vitaliteit of wil je ideeen opdoen om aan de slag te gaan met vitaliteit? Ga dan naar www.vitaalbedrijf.info en doe de scan!

Meet the President
De inspiratiesessie Meet the President wordt 5x per jaar georganiseerd met iedere keer een interessante ondernemer op de spreekstoel.
De LWV versterkt ondernemers door het delen van ondernemersverhalen waarbij Meet the President plaatsvindt in een knusse huiskamer setting.

Meer informatie?
Neem voor meer informatie contact op met Aagje Wevers, programmamanager Kennis & Ondernemerschap via wevers@lwv.nl