Skip to main content
Begin: 27-02-2024 - 15:29 || Eind: 27-02-2024 - 15:29
Locatie:

Hoort je onderneming bij die sectoren die het meest zijn geraakt door de overheidsmaatregelen rond het coronavirus (COVID-19)? Heb je moeite om uw vaste lasten te betalen door de noodgedwongen sluiting, de inperking van bijeenkomsten en/of het negatieve reisadvies buitenland? Dan kun je vanaf 30 juni 2020 12.00 uur t/m 30 oktober de TVL-subsidie aanvragen.
Voor wie?
De tegemoetkoming is voor mkb-ondernemers en zzp’ers die door de coronacrisis veel omzet verliezen en daardoor in de problemen komen met het betalen van hun vaste lasten. Ondernemers die voor de TOGS-regeling in aanmerking kwamen, kunnen ook gebruikmaken van de TVL. De getroffen sectoren staan op de lijst met vastgestelde SBI-codes. Ondernemingen in de horeca, recreatie, strandtenten, sportscholen, evenementen, standbouwers, kermissen, sauna’s, wellness centra, podia en theaters vallen hier ook onder.

Heb je eerder via TOGS een eenmalige tegemoetkoming ontvangen? En wil je nu in aanmerking komen voor de TVL? Dan moetjeu een nieuwe aanvraag doen voor de TVL.

De hoofd- of nevenactiviteit van je bedrijf moet overeenkomen met één van de vastgestelde SBI-codes. SBI staat voor Standaard Bedrijfsindeling en geeft aan wat de hoofd- en de nevenactiviteiten van een bedrijf zijn. Je bedrijf moet op 15 maart 2020 met deze hoofd- of nevenactiviteit ingeschreven staan in het Handelsregister van KVK. Je kunt de SBI-code niet alsnog aanpassen om in aanmerking te komen.

Bekijk alle vastgestelde SBI-codes

Voorwaarden

Als je in aanmerking wilt komen voor de TVL, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen.

Bekijk alle voorwaarden

Hoogte van de subsidie
Hoeveel je ontvangt, hangt af van je omzetverlies en uw branche. Als je aan de voorwaarden voldoet, ontvang je minimaal € 1.000 en maximaal € 50.000.

Bekijk de berekening van de subsidie

Aanvragen
Je vraagt de TVL aan via mijn.rvo.nl. Dit kan van dinsdag 30 juni 2020 12:00 uur tot en met 30 oktober 2020 17:00 uur. Voor jouw aanvraag heb je eHerkenning niveau 1 (of hoger) of DigiD nodig.

Aanvraagproces
Hoe bereidt je jouw aanvraag voor? Hoe vraag je de regeling precies aan? Wat gebeurt er na jouw aanvraag?

Bekijk het aanvraagproces