Skip to main content
Begin: 27-02-2024 - 15:30 || Eind: 27-02-2024 - 15:30
Locatie:

Dat zegt de Limburgse Werkgevers Vereniging nu de aangekondigde steun bekend gemaakt is waarbij de NOW-regeling wordt uitgesloten en er pas aanspraak gemaakt kan worden voor de TVL onder een omzetverlies van 30% op kwartaalbasis. ‘Een absolute aanfluiting voor deze sector’ aldus Huub Narinx, directeur van de Limburgse Werkgevers Vereniging waar diverse boze horeca ondernemers zich reeds gemeld hebben.

De ingrepen van het kabinet afgelopen week waren fors. Het kabinet sprak van korte zware klappen om het Coronavirus een halt toe te roepen. Opnieuw moest daarbij met name de horeca het ontgelden terwijl het aantal besmettingen in de horeca minder dan 3% bedragen. De LWV roept dan ook op aan de politiek om zich te roeren en met passende maatregelen te komen die recht doen aan de situatie.

Het Kabinet & De Twee Kamer zijn steeds klik en klaar geweest dat nieuwe beperkingen betekenen dat ondernemers gecompenseerd worden als ze daardoor omzetverlies lijden. Dit nieuwe compensatiepakket stelt dan ook zeer teleur en vergoedt de schade geenszins. In de praktijk komen namelijk waarschijnlijk weinig ondernemers in aanmerking gezien de eisen waaraan voldaan moet worden. Zo worden de vaste lasten gecompenseerd, maar de bulk van de kosten -de arbeidskosten- niet. Ook komen nauwelijks ondernemers in aanmerking voor compensatie van de vaste lasten door de hoge omzetverliesdrempel. (met drie weken maatregelen kom je nooit aan de 30% omzetverlies in een kwartaal).

De consequenties van de huidige situatie worden door Het Kabinet op het bordje van de ondernemers gegooid. Er is oog voor de belangen van iedereen (zorg, ongevaccineerden, etc.), maar niet voor de belangen van ondernemers. Deze groep ondernemers verdient volledige compensatie nu ze weer verplicht worden de deuren eerder te sluiten, etc. Wij maken ons hier hard voor in aanloop naar het debat dat hierover komt. Wij gaan er verder vanuit dat de lockdown-maatregelen per 4/12 van tafel gaan door slimmere interventies. Dit is des te prangender als de compensatie zo beperkt blijft. De beste compensatie is immers alles weer open!