Skip to main content

De Limburgse ondernemersverenigingen Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV), de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) en MKB-Limburg hebben geen goed woord over voor de politieke chaos in Limburg. Hoewel de drie ondernemersverenigingen blij zijn dat het zogenoemde linkse monsterverbond met negen partijen in Provinciale Staten van de baan is, zijn er nog steeds grote zorgen. “Partijen in Provinciale Staten moeten over hun schaduw heen stappen en zo snel mogelijk komen tot een zaken-GS.”

LWV, LLTB en MKB-Limburg vormen samen Ondernemend Limburg en zijn eensgezind. “Door politiek gestuntel in Provinciale Staten ligt alles al veel te lang stil”, zegt Monique Princen, voorzitter van MKB-Limburg. “We zijn wel blij te lezen dat de voorgenomen gelegenheidscoalitie van maar liefst negen partijen er niet meer komt, want dit was inhoudelijk en bestuurlijk de verkeerde afslag”, vult de voorzitter van LWV, Giel Braun aan.

Ondernemend Limburg maakt zich grote zorgen dat al het goeds, waar ondernemers samen met voorgaande provinciebesturen aan hebben gewerkt, door de politieke chaos in Provinciale Staten in gevaar komt. LLTB-voorzitter Léon Faassen: “De Limburgse economie in brede zin staat er veel sterker voor dan twintig jaar geleden. Dit heeft een positief effect op de hele samenleving. Ik roep partijen op te stoppen met naar elkaar te wijzen en nu snel samen te gaan werken. Dat is het minste wat de Limburgse burgers en ondernemers mogen verwachten.”