Skip to main content
Begin: 27-02-2024 - 14:25 || Eind: 27-02-2024 - 14:25
Locatie:

Bij het MKB Datalab Limburg kunnen ondernemers, die meer te weten willen komen over digitaliseren (met het accent op data) terecht voor advies en praktische ondersteuning. Het lab brengt de mogelijkheden in kaart, kan zorgen voor een stagiaire en biedt trainingen en masterclasses aan. Doel is de MKB’er in Limburg te helpen met digitalisering door vragen die spelen te koppelen aan de inzet van studenten (via bv een stage of innovatieopdracht) vanuit het MBO, HBO en WO.

De eerste stap vanuit het MKB Datalab Limburg is het organiseren van miniMasters over relevante thema’s zoals Cybersecurity (3 feb) , Online vindbaarheid & Marketing (3 maart),  Data, wat nu? (1 april), E-commerce (20 mei) en Internet of Things (3 juni). Samen met een host, expert en ondernemers uit onze regio wordt ingezoomd op deze onderwerpen. Elke (online) sessie duurt een uur.

Deze week lichten we de derde miniMaster uit: E-Commerce
Na eerder in deze serie te hebben gesproken over cybersecurity, online zichtbaarheid en data-analyse gaan we in deze uitzending van 20 mei dieper in op e-commerce. 

E-Commerce heeft een enorme vlucht genomen in de afgelopen jaren. En zeker in 2020 met alle lock downs. Maar ja, hoe doe je dat als ondernemer en waar start je? Enkele andere Vragen zijn: eigen website of gebruik maken van bestaande platforms zoals Bol.com? Hoe laat ik de beleving van mijn fysieke bedrijf ook zichtbaar zijn online? Wat verkoop ik of bied ik online aan? Mijn hele assortiment of een gedeelte en is het B2B of B2C of beiden?

Vaak wordt gedacht dat e-commerce hetzelfde is als een web winkel en dus alleen voor retailers interessant is met consumenten als klanten. Dat is zeker niet het geval. Ook bedrijven maken reeds in 70% van de gevallen voor nieuwe producten of diensten hun eerste selectie online. We zullen het dan ook in deze MiniMaster zeker niet alleen over webshops hebben. Het woord ‘googelen’ is niet voor niets al ondertussen een begrip. 

Heb je nog vragen?
Neem dan contact op met het MKB Datalab Limburg via info@digitalewerkplaatsen.nl

Heb je overige vragen op het gebied van Duurzaamheid & Innovatie?
Neem dan contact op met Sonja Demandt, expertisemanager Duurzaamheid & Innovatie via de LWV app of via demandt@lwv.nl