Skip to main content

​Vijf werkgeversorganisaties uit de Euregio Maas-Rijn, verenigd in het SWE (Samenwerkingsverband Werkgevers Euregio), bundelen krachten om hun leden te ondersteunen in hun zoektocht naar betrouwbare partners.

Nu de Corona crisis in volle kracht toeslaat en productieketens dreigen stil te vallen, hebben bedrijven betrouwbare partners nodig. Ook na de crisis, wanneer de economie zo snel als mogelijk weer op volle kracht moet draaien, wordt verwacht dat bedrijven hun logistieke ketens grondig zullen heroverwegen.

swe1.jpg

Anticiperend op wat nog komen moet, voerden werkgeversorganisaties LWV (Nederlands Limburg), VKW Limburg (Belgisch Limburg), , AVED (Eupen), VUV Aachen en Union Wallonne des Entreprises (Luik), allen verenigd in het ‘Samenwerkingsverband Werkgevers Euregio (SWE)’, een forse uitbreiding door van hun ‘Euregiolocator’. Daarnaast wordt de dienstverlening van de 5 partners fors uitgebreid door het activeren en openstellen van hun internationale netwerk. Dat kan op 2 manieren:

Op de website www.euregiolocator.eu kunnen de leden van de SWE partners gericht en gebruiksvriendelijk op zoek gaan naar mogelijke zakenpartners in de Euregio. Op basis van NACE codes, de sector of de geografische ligging kan gezocht worden naar bedrijven. Basisgegevens zijn inzichtelijk via de site, contact met de relevante persoon in de betreffende bedrijven wordt gefaciliteerd door SWE. Wat ervoor zorgt dat het eerste contact meteen een warm contact is en de verkennende gesprekken snel kunnen opstarten.
Concrete vragen naar type partner, techniek of product kunnen doorgezet worden naar de organisatie waar het betreffend bedrijf lid van is. Via de partners-werkgeversorganisaties worden deze vervolgens geanonimiseerd verspreid zodat regionale partijen erop kunnen reageren. Bij interesse zorgt SWE er opnieuw voor dat het eerste contact meteen een warm contact is en de verkennende gesprekken snel kunnen opstarten.
Huub Narinx, algemeen directeur van de Limburgse Werkgevers Vereniging: “Het Corona-virus kent geen grenzen en heeft een immense impact op ál onze naburige economieën. Samen met onze collega-werkgeversorganisaties uit de Euregio Maas-Rijn – waarmee we al járen een hechte band hebben in het SWE – hebben we de koppen bij elkaar gestoken om te zien hoe we onze leden-bedrijven kunnen helpen tijdens, maar vooral ook na deze Corona-crisis. Veel bedrijven zullen hun logistieke ketens grondig herzien. En deze uitgebreide service en tool geven hen de mogelijkheid om snel te achterhalen welke bedrijven dicht in hun buurt op welke domeinen actief zijn. En in die zoektocht naar nieuwe zakenpartners willen wij hen graag faciliteren. En meteen ook de ‘koop in dicht bij huis’-reflex te promoten.”

SWE, het Samenwerkingsverband Werkgevers Euregio bestaat al geruime tijd en is opgestart door VKW Limburg, LWV (VNO NCW in Nederlands Limburg), AVED in Eupen, VUV Aachen en Union Wallonne des Entreprises. De belangrijkste doelstelling is het stimuleren van Euregionaal zaken doen. Hiertoe beschouwt elk van de SWE partners elkaars leden als eigen leden. Contacten worden gefaciliteerd, relaties worden gelegd en vragen worden beantwoord.