Skip to main content

De Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV) luidt de noodklok met betrekking tot het gevoerde Coronabeleid. De hele coronaperiode was de ziekenhuisbezetting het argument om zware maatregelen te nemen met hele negatieve gevolgen voor tal van branches en de samenleving. Nu de omikronvariant weliswaar besmettelijker is maar het ziektebeeld veel minder ernstig dan verwacht moet het beleid per meteen aangepast worden. “De sociaal economische schade is niet te overzien.”

Tijdens de persconferentie op 14 januari 2022 haalde het kabinet het argument van ontwrichting van de samenleving aan. Bedrijven en instellingen zouden plat te komen liggen. Echter is dat juist hetgeen gebeurt door het huidige coronabeleid mede dankzij de huidige quarantaineregels. Een medewerker die in contact is geweest met een besmet persoon moet momenteel in quarantaine. Ook terwijl hij niet ziek is en geen klachten heeft! Uitzondering hierop is de medewerker die reeds een boosterprik heeft gekregen. Dit zorgt er momenteel voor dat half Nederland ‘ziek’ thuis zit waardoor het bedrijfsleven ontwricht wordt.

Het lukt bedrijven gewoonweg niet meer om werkroosters rond te krijgen doordat door de hoge besmettingsgraad er altijd weer mensen zijn die in de buurt zijn geweest van een besmet persoon. Hierdoor worden de ondernemers wederom de dupe van het huidige beleid. Doordat inmiddels aangetoond is dat de omikronvariant, in ieder geval bij mensen die gevaccineerd en/of een boosterprik hebben gekregen, geen ernstige klachten geeft vraagt dit om een onmiddellijke aanpassing van het beleid. Gooi de economie open, laat bedrijven hun werk leveren en stop met het ontwrichten van het bedrijfsleven!