Skip to main content
Begin: 28-02-2024 - 19:14 || Eind: 28-02-2024 - 19:14
Locatie:

Terugvordering transitievergoedingen slapende dienstverbanden
Vanaf 1 april kan een vordering tot terugbetaling van betaalde transitievergoeding slapende dienstverbanden bij de UWV worden ingediend. Betaalde transitievergoedingen in dit kader vanaf 1 juli 2015 komen hiervoor in aanmerking, mits voldaan aan de vereisten voor deze regeling.

Na gesprekken die wij met UWV hebben gevoerd, heeft het UWV ons toegezegd dat de uitbetalingen niet, zoals gepland, in december worden gedaan, maar een uiterste inspanning te doen om de normale termijn van 26 weken te halveren, nadat de aanvraag compleet binnen is. Kijk goed naar de voorwaarden. Transitievergoedingen opgeleverd na bv 2 jaar ziekte tellen bijvoorbeeld niet mee.

Zorg ervoor dat je compleet en snel aanlevert vanaf 1 april a.s.
Ga hiervoor naar de website van de UWV en volg het stappenplan.

Bespoedigen betalingen lokale overheden

Een ander punt wat kan helpen is het bespoedigen van betaling van rekeningen door lokale en regionale overheden. Ons bereiken berichten dat rekeningen bij lagere overheden lang blijven liggen. Mocht je, als ondernemer, in zo’n positie zitten, schroom niet om dit bij ons neer te leggen. Wij zullen dan vanuit de LWV een persoonlijke oproep doen aan de lokale bestuurders.

Je kunt je verzoek richten aan secretariaat@lwv.nl
Wij nemen dan contact met je op.

Banken geven MKB-bedrijven een half jaar uitstel van aflossingen van leningen
Kleinere ondernemingen, met een financiering tot 2,5 miljoen euro, kunnen een half jaar uitstel krijgen van de aflossing van hun leningen. ABN Amro, ING, Rabobank, de Volksbank en Triodos hebben dat samen besloten.
Lees meer>>

Uitstel van betaling lokale belastingen voor ondernemers

BsGW schort voor alle ondernemers in haar werkgebied per direct alle automatische incasso voor ondernemers op. Hiernaast zullen de komende drie maanden geen invorderingsactiviteiten richting ondernemers plaatsvinden. Dit doet BsGW voor alle lokale lasten die zij voor de deelnemende gemeenten en het Waterschap Limburg heft en int. Deze maatregel is vooralsnog van toepassing tot 30 juni 2020. Aanvullend, ook in lijn met het verzoek van MKB-Nederland, zal BsGW over deze uitgestelde betalingen geen rente heffen. https://bsgw.nl/nl/nieuws/samenwerkende-gemeenten-en-waterschap-in-bsgw-bieden-helpende-hand-voor-ondernemers.

Bedrijven konden al uitstel krijgen voor de inkomsten-, vennootschaps-, loon- en omzetbelasting/btw). Daar komen nu nog zeven bij: assurantiebelasting, verhuurdersheffing, accijns, de verbruiksbelasting alcoholvrije dranken, kansspelbelasting, energiebelasting en andere milieubelastingen en vergelijkbare belastingen in Caribisch Nederland. Het uitstel geldt in elk geval tot 19 juni.

Download hier de wegwijzer maatregelen voor ondernemers
Wegwijzer maatregelen ondernemers 200319.pdf