Skip to main content

Op maandag 9 januari is de jury bijeengekomen om uit alle inzendingen de Limburgse Circulaire Innovatie Top 2023 samen te stellen. Deze innovaties zijn genomineerd voor de publieksprijs van € 1.000. Daarnaast zijn de zes beste inzendingen in de race voor de juryprijs van € 3.000. Tijdens de live-uitzending op woensdag 8 februari worden beide winnaars bekendgemaakt.

De genomineerde kanshebbers voor de Limburgse Circulaire Innovatie Top 2023 zijn: Arapaha BV, BESIX Infra Nederland BV, Blockmaterials BV, CoTown BV, Cyclin BV, Cyclups Creation BV, Fresh Peppers BV, Grassa BV, Green Road Equipment BV, Greenholds, Groente & Fruitbrigade, Metalflowerbox, REMADE in HOLLAND, Solarge International BV en TUSTI.

Bekendmaking jury- en publieksprijs
Tijdens de Nationale Week van de Circulaire Economie worden de winnaars bekend gemaakt. De finale op woensdag 8 februari is live te volgen via een online uitzending, gepresenteerd door Elske Verbraak vanuit de LWV locatie in Roermond.

De jury beoordeelt de inzendingen op mate van circulariteit, mate van samenwerking in de keten, schaalbaarheid en het vernieuwende karakter. De top 6-genomindeerden pitchen tijdens de finale op 8 februari hun innovatie, waarna de jury de winnaar bekend maakt. Kijkers stemmen voor de publieksprijs op hun favoriet uit de gehele Top 2023.

Stem ook mee!
Kijkers die zich inschrijven om de finale online te volgen, kunnen tijdens de live uitzending meestemmen op de winnaar van de publieksprijs. Aanmelden kan via dit formulier. De uitzending start om 12.30 uur. Meer informatie over alle inzendingen van de Limburgse Circulaire Innovatie Top 2023 is te vinden op deze website.

Jury
De jury van de Limburgse Circulaire Innovatie Top 2023 bestaat uit Björn Koopmans (Program Manager Chemelot Circular Hub), Nancy Bocken (professor in Sustainable Business at Maastricht University), Hans de Kinderen (directievoorzitter Rabobank Weerterland en Cranendonk), Stephan Satijn (gedeputeerde van de Provincie Limburg en o.a. verantwoordelijk voor economie en onderwijs) en Gé Moonen (voorzitter expertisecentrum Duurzaamheid & Innovatie van de LWV).

Over de Limburgse Circulaire Innovatie Top 2023
De Limburgse Circulaire Innovatie Top 2023 is een initiatief van de Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV), in samenwerking met Provincie Limburg, Keyport, ESZL en Rabobank. Het doel van de top is te laten zien wat Regio Limburg te bieden heeft op het gebied van circulaire innovaties en om deze circulaire innovaties een stap verder te helpen.

Sonja Demandt (Expertisemanager Duurzaamheid & Innovatie bij de LWV) over de Limburgse Circulaire Innovatie Top 2023: “Ondernemers in Limburg zijn volop bezig met het realiseren van circulaire innovaties. Door grondstoffen en afval steeds opnieuw te gebruiken, putten we de aarde niet langer uit. Daarom stimuleren we bedrijven in het hergebruiken van grondstoffen. Om al deze innovaties op de kaart te zetten, ze structureel in beeld te houden én om elkaar te inspireren organiseren we de Limburgse Circulaire Innovatie Top 2023. Circulair ondernemen is de toekomst!”