Skip to main content
Begin: 04-12-2023 - 0:42 || Eind: 04-12-2023 - 0:42
Locatie:

Het eerste kwartaal van 2022 zit er al weer bijna op. LimburgLeert is volop in beweging en ontwikkeling en het opleiden van medewerkers is belangrijker dan ooit. Maak daarom nú gebruik van het grote aanbod van opleidingen, begeleidingstrajecten en trainingen van LimburgLeert. Bekijk hier het complete aanbod.

Terugblik inspiratiesessie

Na de succesvolle edities in 2021 heeft op 8 maart de derde inspiratiesessie over LimburgLeert plaatsgevonden. Mark Hendriks (LWV), Rob Hüskens (Thaeles) en Charles Simons (GBT en OVD Opleidingen) namen 35 deelnemers mee in de mogelijkheden van LimburgLeert met inzet van Sectoraal Maatwerk. Bekijk hier de presentatie

LimburgLeert in cijfers

De afgelopen maanden hebben we niet stil gezeten met LimburgLeert. Onder andere de start van Sectoraal Maatwerk heeft gezorgd voor een stijging in het aantal inschrijvingen. Bekijk hieronder een overzicht van LimburgLeert in cijfers. Bekijk hier de factsheet.

STAP vol: Gelukkig is er LimburgLeert.nl
 
De krapte op de arbeidsmarkt is ongekend hoog. Daarom stimuleert de overheid Leven lang Ontwikkelen. Dat doet ze onder meer via de STAP-regeling: Stimulering Arbeidsmarkt Positie. Iedere werkende en werkzoekende kan één keer per jaar maximaal 1.000 euro subsidie krijgen voor een opleiding, cursus of training.
 
Op 1 maart kon deze STAP-subsidie voor de eerste keer aangevraagd worden en het bleek een enorm succes te zijn. Binnen een paar dagen was het budget op. Geweldig nieuws, want het laat zien dat mensen graag aan hun ontwikkeling werken.
 
Het STAP-budget mag dan wel op zijn, maar via LimburgLeert.nl zijn er nog volop mogelijkheden.
Via LimburgLeert.nl kunnen werknemers vele andere scholingen gewoon gratis of tegen gereduceerd tarief kiezen uit ruim 150 scholingen of loopbaantrajecten.

Leerwerkloket biedt ondersteuning bij financiering scholing  

Wil jij jouw medewerkers graag de mogelijkheid bieden om een training of cursus te volgen maar kom je er niet uit met de financiering? Of wil je zij-instromers de kans bieden met een leerwerktraject bij jou aan de slag te gaan? Dan kan het Leerwerkloket je helpen. Het Leerwerkloket adviseert je graag over de mogelijkheden. Er is een Leerwerkloket in zowel Noord-, Midden- én Zuid-Limburg.

Voor meer info: www.leerwerkloket.nl.