Skip to main content

Dinsdag 1 december is het nieuwe online platform ‘LimburgLeert.nl’ gelanceerd. Dit platform maakt scholing en online training bereikbaar voor alle werknemers van bedrijven in Limburg en is een gezamenlijk initiatief van Limburgse werkgevers, onderwijsinstellingen, vakbonden en overheden.

De coronatijd bewijst dat je wendbaar en weerbaar moet zijn. Snel en digitaal kunnen om- en bijscholen is daarvoor een must. Met dit platform zorgen we ervoor dat een scholingsaanbod voor iedereen in Limburg beschikbaar is.

LimburgLeert heeft op dit moment al een gratis online leeraanbod beschikbaar voor iedereen die het platform bezoekt. Naast het beschikbare aanbod is er ook de mogelijkheid om loopbaanadvies te krijgen via één van de samenwerkende partijen, Leo Loopbaan.

Op termijn wordt het platform steeds meer gevuld door aanbod van Limburgse onderwijsinstellingen. Zowel mbo- als hbo-instellingen doen mee aan het project. Het doel is ervoor te zorgen dat het aanbod van opleidingen flexibel is en past bij de vraag van werkgevers en werknemers.

Volgens Giel Braun, voorzitter LWV, is het dan ook belangrijk dat deze scholingsvraag ingevuld kan worden met cursussen en opleidingen waar onze werkgevers en werknemers iets aan hebben. “We moeten ervoor zorgen dat ons aanbod van opleidingen flexibel is en past bij de vraag van werkgevers en werknemers. Onderwijs wordt steeds meer iets dat je tijdens je loopbaan volgt.”

In samenwerking met het Expertisecentrum Arbeidsmarkt & Onderwijs van de LWV zullen wij werkgevers in Limburg gaan faciliteren om hun werknemers de mogelijkheid te geven om aan hun persoonlijke ontwikkeling te werken middels LimburgLeert.nl. Zo werken we samen aan goed opgeleid personeel bij Limburgse bedrijven.

Aan alle werkgevers van Limburg adviseren wij dan ook: moedig je werknemers aan om een kijkje te nemen op www.limburgleert.nl en zijn of haar voordeel te doen met het grote aanbod van gratis e-learnings!

Houd LimburgLeert.nl vooral ook de komende tijd in de gaten, want we zijn voortdurend bezig met het uitbreiden van ons aanbod.

Heb je vragen over LimburgLeert.nl?
Neem contact op met Mark Hendriks, Expertisemanager Arbeidsmarkt & Onderwijs, via de LWV app of hendriks@lwv.nl