Skip to main content

Uit handen van Burgemeester Wil Houben uit Voerendaal ontving Giel Braun gisteravond een koninklijke onderscheiding voor o.a. zijn werk als voorzitter en bestuurder van de Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV). Hij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking vond plaats tijdens de Limburg Happening 2022, hét jaarlijks terugkerend netwerkevent van de LWV met ruim 300 ondernemers, dat dit jaar plaatsvond in het Parkstad Limburg Theaters in Heerlen.

Braun was gedurende acht jaar penningmeester en vier jaar voorzitter van de LWV. In die tijd manifesteerde hij zich als een uiterst toegewijd en gedreven bestuurslid en voorzitter. Onder zijn regime werden tal van zaken op de agenda gezet, zoals bijvoorbeeld de duurzame en inclusieve samenleving. Zijn enorme drive om de ondernemers in Limburg te helpen werd ervaren als hartverwarmend.

Daarnaast breidde hij zijn missie voor goed werkgeverschap uit als voorzitter van de provinciale Stuurgroep Internationale Werknemers. De rol en positie van arbeidsmigranten werd hierdoor duidelijk geprofileerd en hun positie aanzienlijk verbeterd. Ook was en is Giel Braun op tal van punten actief in het sociaal maatschappelijk en culturele leven.