Skip to main content

 

De LWV biedt de volgende masterclassreeks aan:

Vitaliteit; nieuwe inzichten, nieuwe aanpak 

 

“Vitale medewerkers zijn flexibel, toegewijd
én werken effectiever samen”

Inhoud

Hoe zorg je dat werknemers, met al hun verschillen, graag bij jou willen (blijven) werken? En dat ze dit met plezier, energie en in goede gezondheid doen. Hoe voorkom je dat mensen uitvallen? Vitaliteit, gezondheid en inzetbaarheid zijn cruciale thema’s geworden in organisaties. Maar hoe kun je dit praktisch aanvliegen, op een manier die past bij jouw organisatie én met het gewenste resultaat? Dat is nog best een uitdaging!

Vitaliteit, gezondheid en inzetbaarheid gaan in de kern over gedrag. Enerzijds zijn medewerkers verantwoordelijk voor hun eigen gedrag. Anderzijds wordt gedrag sterk beïnvloed door omgevingsfactoren, zoals de cultuur van een organisatie. Als werkgever kun je een grote bijdrage leveren aan het bevorderen van gedragsverandering.

Wat kun je verwachten tijdens de drie masterclasses?

  • samenhangende kennis en praktische ingrediënten om succesvol aan de slag te gaan en te blijven met een overkoepelende en integrale aanpak van vitaliteit en inzetbaarheid in jouw eigen organisatie;
  • combinatie van theorie, werkvormen en inspiratie uit de praktijk;
  • onderlinge uitwisseling en netwerkopbouw;
  • ontwikkeling van jouw eigen unieke aanpak met betrekking tot vitaliteit & inzetbaarheid.

Wat levert het je op?

Investeren in vitaliteit is werk maken van:

  • minder ziekteverzuim;
  • meer betrokkenheid;
  • verbeteren van prestaties;
  • persoonlijke ontwikkeling;
  • gezondheid, werkplezier & levensgeluk.

De drie masterclasses hangen met elkaar samen. Je verzamelt ingrediënten, kennis en voorbeelden die samen richting geven voor vitaliteit en inzetbaarheid in jouw eigen organisatie. Aan het eind van de reeks heb je heldere acties bepaald voor je eigen onderneming waar je de volgende dag al mee aan de slag kunt.

Voor wie?

Voor ondernemers, HR-adviseurs en managers in organisaties van 10 tot 300 werknemers die hun kennis en inzichten op het gebied van vitaliteit, gezondheid en inzetbaarheid willen vergroten en verbreden.

Programma

Dag 1 – Fundament & inzicht: waar staan we?

Op dag 1 schetsen we met elkaar een breder perspectief op vitaliteit en inzetbaarheid. Waar hebben we het eigenlijk over, in de context van organisaties? En welke overtuigingen en theorieën neem je hier zelf in mee? Vanuit deze basis schakelen we door naar de meest bepalende draaiknoppen voor een goede aanpak rondom vitaliteit en inzetbaarheid, met voorbeelden uit de praktijk. We eindigen met een scan van jouw eigen organisatie, zodat je weet waar je je op kunt richten, of juist niet.

Dag 2 – Ontwerp en gedrag: basis ingrediënten voor een goede aanpak

Op dag 2 richten we ons op elementen waar een goede aanpak eigenlijk niet zonder kan. We starten met hoe je tot een passende visie en helder verhaal komt; dit geeft jou én de organisatie richting en houvast. Daarnaast staan we stil bij beïnvloeding van gedrag op organisatieniveau, en hoe je vanuit jouw eigen cirkel van invloed laagdrempelig impact kunt maken met vitaliteit en inzetbaarheid.

Dag 3 – Veranderaanpak en borging: jouw aanvliegroute

Op dag 3 gaan we op zoek naar een praktische aanvliegroute. Wat is jouw rol, wie ga je betrekken, welke mensen/stakeholders betrek je op welke manier? En hoe zorg je voor budget, hoe monitor je voortgang en hoe stuur je bij? En misschien nog interessanter hoe kun je vitaliteit en inzetbaarheid borgen, zodat het geen ‘eendagsvlieg’ is? Inhealth levert theorie en voorbeelden, maar we gaan ook samen aan de slag om te kijken waar haakjes zitten binnen jouw organisatie.

Begeleid door

Voor deze masterclasses trekt de LWV samen op met Inhealth. Inhealth is een creatief adviesbureau dat organisaties helpt bij veranderkundige vraagstukken rondom vitaliteit, gezondheid en duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Zij geloven in een aanpak die aansluit bij de strategie, cultuur en het leiderschap van de organisatie. En hebben als missie: impact maken op de toekomst van werk.

Vanuit de LWV en Inhealth ontmoeten jullie de volgende professionals tijdens de masterclasses:  

Lori Buma is gedragsontwerper en adviseur binnen Inhealth. Haar wetenschappelijke perspectief combineert ze met creativiteit, analytisch vermogen en veel organisatiesensitiviteit. Lori zorgt er bij Inhealth voor dat een aanpak ook daadwerkelijk bijdraagt aan het veranderen van gedrag. Hierbij verbindt ze zich met doelgroepen, brengt ze rust in chaos en weet ze goed aan te voelen én te benoemen wat er soms onder water speelt.

Stacy Diets is senior-adviseur duurzame inzetbaarheid bij Inhealth. Met een bedrijfskundige achtergrond en ervaring binnen HR, coaching en arbo/verzuimmanagement maakt ze scherpe vertalingen van complexe informatie naar nieuwe ideeën en praktische, haalbare stappen. Vanuit Inhealth begeleidt ze organisaties bij uitdagende transities van verzuim naar inzetbaarheid.

Mark Hendriks is expertisemanager Arbeidsmarkt & Onderwijs binnen de LWV. Met een economische achtergrond en grondige kennis van de Limburgse arbeidsmarkt is hij in staat concrete verbindingen te leggen en organisaties verder te helpen. Mark is to-the-point en altijd op zoek naar de grootste toegevoegde waarde voor de leden/deelnemers.

Praktische informatie

Data 
Dag 1dinsdag 26 september, 9.00 – 16.00u
Dag 2dinsdag 24 oktober,  9.00 – 16.00u
Dag 3dinsdag 28 november, 9.00 – 16.00u
  
LocatieLWV, Godsweerdersingel 77 in Roermond
Kosten voor 3 dagen€ 1495,- excl. BTW

Aanmelden?
LWV-leden melden zich  aan voor deze masterclass via de LWV app. Ben je (nog) geen lid? Neem dan contact op met Mark Hendriks via hendriks@lwv.nl 

Inhoudelijk vragen?

Heb je inhoudelijk vragen over deze masterclass Vitaliteit. Neem dan contact op met Mark Hendriks, Expertisemanager Arbeidsmarkt & Onderwijs via 06 2704 1144 of via hendriks@lwv.nl

Meer informatie?
Heb je overige vragen over het aanbod binnen het LWV Business College? Neem dan contact op via businesscollege@lwv.nl.

Mark Hendriks

Expertisemanager Arbeidsmarkt & Onderwijs

T 06 2704 1144
E hendriks@lwv.nl

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de tweewekelijkse nieuwsbrief!