Skip to main content

 

De LWV biedt de volgende masterclass aan:

 

Digitale transformatie bouw en installatiesector

Inhoud

Wat als je, als installatiebedrijf op een berg gegevens en data zit, waarmee je slimmer kunt gaan werken? En wat als je als bouwbedrijf goedkoper kunt werken door de slimme inzet van digitalisering en data? En wat als het onderhoud van woningen of gebouwen die je in beheer hebt efficiënter en duurzamer kan?

Op 26 april organiseert de Limburgse Werkgevers Vereniging in samenwerking met het MKB Datalab Limburg de masterclass ‘digitale transformatie bouw en installatiesector’, waarmee jij met je bouw- of installatiebedrijf praktische kennis en inspiratie kunt halen.
Deze bijeenkomst vindt fysiek plaats bij de LWV in Roermond en is tegelijk ook online te volgen. Afhankelijk van de Coronamaatregelen kan de masterclass ook volledig online worden gegeven.

Wat levert het je op?

Het programma van de masterclass gaat in op de kansen van digitalisering en het gebruik van data in de bouw- en installatiesector. Zoals bijvoorbeeld het gebruik van BIM en de rol van digital twins en artificiële intelligentie in gebouwen als gedragsondersteuner van bewoners voor een CO2-vriendelijke lifestyle.

Experts delen hun kennis en na de masterclass kun je als bedrijf een scan uitvoeren waarmee er meer inzicht komt in de kennisbehoefte. Daarnaast is na afloop van de masterclass voor 20 bedrijven de gelegenheid om meer kennis op te doen in het traject Beta4You met studenten engineering van Zuyd Hogeschool.

Voor wie?

  • LWV-leden in de bouw en installatietechniek.

Programma

15.30 uur – 16.00 uurClaudia Reiner start met een lezing over de trends en het belang van digitalisering en het gebruik van data in de bouw en installatiesector
16.00 uur – 16.30 uurRoy Wagemans zal ingaan op aspecten van digitalisering en data vanuit de installatietechniek
16.30 uur – 17.00 uurMaurice Groten gaat in op de kansen die er vanuit de AI-hub Brightlands zijn voor bedrijven in de bouw- en installatiesector
17.00 uur – 17.30 uurBas van de Kreeke licht de kansen toe van digitalisering, data en artificiële intelligentie in de bouw waar alle lijntjes uiteindelijk samenkomen
17.30 uur – 18.00 uurwrap-up en vragen

Sprekers

Bas van de Kreeke is burgerlijk bouwkundig ingenieur met een postgraduaatbedrijfskunde, MBA Antwerpen en LA. Na werkzaam te zijn geweest bij Heijmans is hij in 2001 bij het familiebedrijf Van de Kreeke begonnen waarvan hij in 2005 de aandelen heeft overgenomen. In 2010 werd hij hier algemeen directeur. Innovatie is bij Van de Kreeke steeds de drijvende kracht geweest. Van de Kreeke is gegroeid van 10 mio omzet naar 65 mio in 2021. Bas vervult diverse nevenfuncties. Hij was o.a. voorzitter van VKW-Limburg in Belgisch Limburg en voorzitter van de vlaamse wegenbouwers, afd. Limburg. Bas is professor digitalisering aan de UHasselt. En daarnaast bestuurder bij Syntra Limburg en de confederatie bouw. Hij heeft een grote voorliefde voor innovatie en een passie voor duurzaamheid.

Claudia Reiner is ondernemer in de installatietechniek, vicevoorzitter van Techniek Nederland en duovoorzitter SBB. Ze is een bevlogen en warm pleitbezorger voor duurzaamheid en de omslag naar nieuwe schone energievoorzieningen. De passie voor duurzame ontwikkeling reikt veel verder dan enkel haar ondernemerschap. In haar verschillende bestuurlijke
rollen is ze actief betrokken bij maatschappelijke thema’s zoals energietransitie, duurzaamheid, digitalisering, zorg en de transities die daarmee gepaard gaan. Voor Techniek Nederland heeft ze zitting aan de regietafel Klimaatakkoord gebouwde omgeving en arbeidsmarkt en scholing. Ten aanzien van de uitwerking van het Klimaatakkoord heeft ze een actieve rol op het domein utiliteit en human capital. Als lid van het bestuur DIGIGO en BIM-loket werkt ze aan de digitaliseringsagenda voor de brede bouwnijverheid. Verder is ze voorzitter van het Platform Duurzame Huisvesting.

Roy Wagemans is sinds 2018 commercieel manager bij Unica. Unica is voornamelijk werkzaam binnen gebouw gebonden installaties van utiliteitsgebouwen (gezondheidszorg cure & care, onderwijs, clean tech en aanverwante marktsegmenten). Zijn aandachtsgebieden zijn tendermanagement, kosten & calculatie en engineering voor grote landelijke tenders, zowel bouwkundig als installatietechnisch. Naast zijn reguliere baan gaf Roy les op het ROC in Eindhoven aan de post MBO opleiding MIT E/W/M&R.

Maurice Groten is programmamanager AI-Hub Brightlands, gevestigd op de Brightlands Smart Services Campus in Heerlen. Als partner van de Nederlandse AI coalitie (NLAIC) vervult de hub de rol van het ontwikkelen van toepassingen van digitalisering, data science en artificial intelligence door het opzetten van quadruple samenwerkingen in de regio. Maurice is opgeleid als elektrotechnisch ingenieur met een PDEng informatie en communicatie techniek. Maurice is gedreven door innovatie met maatschappelijke en economische impact.

Praktische informatie

DatumDinsdag 26 april 2022
Tijdstip15.30 uur tot +/- 18.00 uur
LocatieLWV, Godsweerdersingel 77, Roermond
KostenGratis

Inhoudelijk vragen?

Heb je inhoudelijk vragen over deze masterclass? Neem dan contact met mij op via de LWV app, telefonisch via +31 6 53 16 65 50 of per mail via demandt@lwv.nl.

Heb je vragen rondom het aanbod binnen het LWV Business College? Neem dan contact op via businesscollege@lwv.nl.

 

Betrokken personen

Sonja Demandt

Expertisemanager Duurzaamheid & Innovatie

T 06 - 53 16 65 50
E demandt@lwv.nl

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de tweewekelijkse nieuwsbrief!