Skip to main content

 

Inspiratiesessie

 

Maandag 28 november 2022 vindt de LWV-bijeenkomst ‘Meet the President’ plaats. Met dit keer Emile Roemer, de gouverneur van Limburg, bij mij op de spreekstoel.

Inhoud

Maandag 28 november 2022 vindt de LWV-bijeenkomst ‘Meet the President’ plaats op onze LWV-locatie in Roermond. Met dit keer Emile Roemer, de gouverneur van Limburg, bij mij op de spreekstoel.

Emile werd geboren op 24 augustus 1962 in Boxmeer. Hij heeft drie oudere broers en een jongere zus. “Dat helpt, drie broers boven je. Wat zij aan vrijheid bevochten, kreeg ik cadeau”. Zijn interesse voor politiek ontstond thuis aan de keukentafel én op school. Gedreven vanuit de overtuiging om de wereld te verbeteren, ging hij op zijn achttiende voor het eerst met de SP de straat op om actie te voeren. Toen wist hij ‘daar hoor ik bij’.

Na afronding van de Havo (1985) en Pedagogische Academie (2002) startte Emile zijn loopbaan als leerkracht in het basisonderwijs. Daarnaast werd hij wethouder voor de SP in Boxmeer, waar hij al sinds 1994 in de gemeenteraad zat. In 2006 werd hij in de Tweede Kamer verkozen en in 2010 volgde hij Agnes Kant op als fractievoorzitter van de SP. Na 11 jaar Kamerlidmaatschap en 8 jaar als partijleider nam Emile Roemer januari 2018 afscheid als Kamerlid.

In de periode 2018-2020 was hij waarnemend burgemeester van de gemeente Heerlen en vervolgens, tot juni 2021, in de gemeente Alkmaar. Op 1 december 2021 werd Emile Roemer benoemd tot commissaris van de Koning in Limburg. Kortom een omvangrijke politieke loopbaan.

Wil je meer weten over Emile Roemer en wat hem drijft? Welke personen of momenten vormden hem en wie zijn zijn voorbeelden? Het zijn allemaal onderwerpen die de revue passeren.

Het belooft een inspirerende middag te worden waarbij je Emile Roemer het hemd van zijn lijf kunt vragen. Schrijf je nu in want vol = vol.

 

Voor wie?

Praktische informatie

Datum: Maandag 28 november 2022
Tijdstip: 15.45 uur tot 17.30 uur
Locatie: LWV, Godweerdersingel 77, Roermond
Kosten: Gratis voor LWV-leden

Aanmelden?
Leden kunnen zich aanmelden via de app. Ben je nog geen LWV-lid neem dan contact op via businessollege@lwv.nl.

Programma

15:45 uur  Ontvangst
16:00 uur  Huub Narinx in dialoog met Emile Roemer
16:15 uur  Stel je vragen aan Emile Roemer
17:30 uur  Einde bijeenkomst

Aanmelden

Meld je nu aan om deel te nemen aan deze editie van Meet the President.

Aanmelden via mobiel/tabletAanmelden via desktop

Betrokken personen

Huub Narinx

Directeur LWV

T 06 - 83 23 36 16
E narinx@lwv.nl

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de tweewekelijkse nieuwsbrief!