Skip to main content

 

Inspiratiesessie

 

Woensdag 21 april 2021 vindt de LWV-Women bijeenkomst plaats. Tijdens deze workshop, onder leiding van topvrouw Vréneli Stadelmaier, gaan we aan de slag met een methode om (nog) meer zelfvertrouwen te ontwikkelen.

Inhoud

Uit onderzoek is gebleken dat ongeveer twee derde van de vrouwen ernstig last heeft van onzekerheid, tegenover een derde van de mannen. Het is dus wel een vrouwenkwaal te noemen. Uit studies blijkt dat met name getalenteerde, hoogopgeleide vrouwen er last van hebben. En dat het niet overgaat als je veel succes hebt. Nee, dan wordt het juist erger.

Deze ‘kwaal’ heet het impostor syndrome. En de gevolgen van deze kwaal zijn dat je heel hard gaat werken en perfectionistisch wordt. Het is nooit goed genoeg en het is nooit af. Mensen die daar veel last van hebben, noemen we ook wel ‘insecure overachievers’.

De andere reactie op deze onzekerheid is dat je alles uit de weg gaat. Je durft geen uitdaging aan te gaan, je houdt je mond in vergaderingen, je maakt jezelf kleiner en je vindt het moeilijk zichtbaar te zijn. Beide reacties zijn niet effectief. Ze zitten een gezonde carrière in de weg.

Enige zelfreflectie is natuurlijk prima. Bescheidenheid ook. We hoeven niet allemaal enorm te gaan roeptoeteren hoe geweldig we wel zijn.

Maar zelfvertrouwen is nodig. Soms is een beetje bluffen ook nodig. Soms is het wèl nodig om te vertellen over je prestaties en is het wél nodig om zichtbaar te zijn, of om gewoon lekker te slapen in plaats van je zorgen te maken of je het wel kan. Herkenbaar?

Vréneli heeft haar drive gevonden in het begeleiden van vrouwen met het realiseren van hun maximale potentie. Dat doet ze met haar boeken, haar vlogs, blogs en optredens. Ze schreef er een bestseller over, F*ck die onzekerheid en ontwikkelde een methode om zelfvertrouwen te ontwikkelen. Ze is ervan overtuigd dat specifieke programma’s helpen om meer vrouwen aan boord te houden binnen organisaties en meer vrouwen te laten doorstromen naar hogere posities. Veel vrouwen hebben die programma’s al gevolgd en onderschrijven van harte haar stelling. Maar dan ben je als vrouw ook zélf aan zet!

Durf jij samen met andere LWV Women de eerste stap te zetten tijdens deze online workshop ‘F*ck die onzekerheid’?

Voor wie?

  • Voor alle vrouwelijke LWV-leden.
  • (Nog) geen lid maar toch interesse? Neem contact op met Aagje Wevers, programmamanager Kennis & Ondernemerschap.

Praktische informatie

Datum: Woensdag 21 april 2021
Tijdstip: 12.00 uur tot 14.00 uur
Locatie: Online
Kosten: Gratis voor LWV-leden

Aanmelden?
Leden kunnen zich aanmelden via de app. Ben je nog geen LWV-lid neem dan contact op met Aagje Wevers, programmamanager Kennis & Ondernemerschap

Programma

11:45 uur  Start inloggen ZOOM
12:00 uur  Opening / Welkom
12:05 uur   Start workshop F*ck die Onzekerheid
14:00 uur  Einde bijeenkomst

Betrokken personen

Aagje Wevers

Programmamanager Kennis & Ondernemerschap

T 06 - 19 99 70 33
E wevers@lwv.nl

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de tweewekelijkse nieuwsbrief!