Skip to main content
Begin: 27-02-2024 - 14:20 || Eind: 27-02-2024 - 14:20
Locatie:

Al met enkele tientjes kun je het energieverbruik in je bedrijf verminderen. Dat levert snel een veelvoud aan besparingen op. Dat leert het online energiebesparingsprogramma DEB.nl, ontwikkeld voor mkb-ondernemers op initiatief van MKB-Nederland, tal van verenigingen en ook door de Limburgse Werkgevers Vereniging gesteund.

Per bedrijfstak geeft DEB.nl de mogelijkheden voor energiebesparing aan. Met daarbij de kosten. Per individueel bedrijf staat vermeld met hoeveel euro’s je energierekening kan dalen. Sommige maatregelen vergen forse investeringen, maar andere kosten vrijwel niets. Enkele zijn zo simpel, dat de ondernemer ze in een verloren uurtje zelf kan doorvoeren. Met het programma maak je als ondernemer een eigen lijst die je in de komende jaren (of sneller) wilt realiseren.

Besparen op uitgaven
DEB staat voor Duurzaam. Energie. Besparen. Het programma vindt zijn oorsprong in de verplichte energiebesparingsmaatregelen vanuit de Wet milieubeheer. Maar iedere ondernemer kan er gebruik van maken, ook als er geen verplichting is. Besparen op uitgaven aan energie komt iedere ondernemer immers goed uit. Kijk snel op: https://www.deb.nl/limburgse-ondernemers/