Skip to main content

Twee keer werd de verkiezing afgelast vanwege corona, maar dit jaar wordt dan weer gestreden om de Limburg Export Award. De inschrijving voor de vijftiende editie van deze prestigieuze prijs is sinds vandaag geopend voor Limburgse ondernemers die grensoverschrijdend zakendoen. De winnaar ontvangt onder meer een geldprijs van € 10.000. De award wordt uitgereikt op 12 oktober tijdens een bijeenkomst bij Vegetable Seeds BASF/Nunhems Zaden, de laatste winnaar in 2019.

De Limburg Export Award is een initiatief van de Export Sociëteit Limburg en uitgegroeid tot een vaste waarde met een afsluitend netwerkevenement. Deelname aan de competitie staat open voor exporterende ondernemingen uit Nederlands-Limburg. Zowel zelfstandige- als dochterbedrijven mogen meedingen, mits ingeschreven bij de Kamer van Koophandel in Limburg. Omvang is niet bepalend; wel zwaarwegend voor de vakjury zijn een heldere en succesvolle exportstrategie, een financieel gezonde bedrijfsvoering en innovatie.

Finalisten
Een deskundige vakjury selecteert uit de inzendingen tien kandidaten voor een eerste beoordeling. Uiteindelijk blijven drie finalisten over. De uiteindelijke winnaar ontvangt een geldprijs van € 10.000 en een sculptuur van de Roermondse kunstenaar Dick van Wijk. De nummers twee en drie ontvangen een voucher ter waarde van € 500 voor deelname aan een buitenlandse handelsreis naar keuze van RVO-NL. Bij de drie finalisten gaat een filmteam van L1 TV op bezoek voor een professionele reportage. De gefilmde portretten worden uitgezonden in de aanloop naar en bij de prijsuitreiking op woensdag 12 oktober bij Vegetable Seeds BASF/Nunhems Zaden in Nunhem.

De Limburg Export Award is een initiatief van de Export Sociëteit Limburg en wordt ondersteund door de Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV), MKB Limburg, Zuyd Hogeschool en Universiteit Maastricht. Sponsoren zijn ING Bank, Seacon Logistics, Provincie Limburg, NV LIOF, Morpak en Boels Zanders NV Advocaten. De voorgaande edities werden gewonnen door achtereenvolgens Adams Pauken uit Ittervoort, Weir Minerals Netherlands BV uit Venlo, Hauzer Techno Coating uit Venlo, Van Aarsen International uit Panheel, Scelta Mushrooms uit Venlo, Koninklijke Kusters Engineering uit Venlo, WP Haton uit Panningen, Thomas Regout uit Maastricht Linssen Yachts uit Maasbracht, Bruynzeel Storage Systems uit Panningen, Schmitz Foam Products uit Roermond, Neptunus Structures uit Kessel, Dinnissen Proces Technology uit Sevenum en in 2019 Vegetable Seeds BASF/Nunhems Zaden.

Inschrijven
Inschrijven kan via de website www.exportsocieteit.nl