Skip to main content

Op dit moment zijn de GGD’en in Nederland bezig met een grootschalige vaccinatiecampagne met als doel om minimaal 85% van de Nederlandse bevolking te vaccineren tegen het coronavirus. Veel arbeidsmigranten komen in aanmerking voor vaccinatie, maar vinden het door de taalbarrière lastig een afspraak te maken. Vanaf woensdag 30 juni nodigt de GGD deze doelgroep op gezette tijden uit om naar de vaccinatielocatie in Maastricht, Kerkrade of Geleen te komen voor een prik.

Om het vaccinatieproces nog verder te vereenvoudigen hanteert de GGD een vrije inloop. Op gezette dagen en tijden kunnen arbeidsmigranten zonder afspraak terecht voor een coronaprik. In lijn met de landelijke vaccinatiestrategie komen arbeidsmigranten van alle leeftijden (18+) in aanmerking voor een vaccinatie.

Gedurende drie weken kunnen arbeidsmigranten op de onderstaande dagen en tijdstippen terecht bij een van de drie vaccinatielocaties in Zuid-Limburg. Op de locaties wordt een aparte priklijn geopend, zodat het reguliere vaccinatieproces hier geen hinder van ondervindt.

  • Woensdag 30 juni    16.00-20.00 uur
  • Zaterdag 3 juli            8.00-20.00 uur
  • Woensdag 7 juli        16.00-20.00 uur
  • Zaterdag 10 juli          8.00-20.00 uur
  • Woensdag 14 juli      16.00-20.00 uur
  • Zaterdag 17 juli           8.00-20.00 uur

Onderstaande documenten zijn bedoeld als hulp en ondersteuning voor de communicatie met arbeidsmigranten

Uitnodiging coronavaccinatie (diverse talen)
Uitnodiging coronavaccinatie arbeidsmigranten in diverse talen

Toolkit coronavaccinatie voor arbeidsmigranten (diverse talen)
Hierin staat de belangrijkste informatie omtrent het vaccineren, alle informatie die nodig is om een weloverwogen keuze te maken. Download de toolkit hier.

Gezondheidsverklaring (diverse talen)
Indien mogelijk vooraf invullen en meenemen naar de locatie. Lukt het niet? Ook op de vaccinatielocatie liggen de gezondheidsverklaring klaar. Download onderstaand de gezondheidsverklaring in diverse talen.

Vragenlijst voor op vaccinatielocatie (diverse talen)
Indien mogelijk vooraf invullen en meenemen naar de locatie. Lukt het niet? Ook op de vaccinatielocatie liggen de gezondheidsverklaring klaar. Download onderstaand de vragenlijst in diverse talen.

Mochten er nog vragen zijn of er is meer informatie nodig, schroom dan niet om contact op te nemen met Mark Hendriks, Expertisemanager Arbeidsmarkt & Onderwijs via hendriks@lwv.nl of via 06 27 04 11 44.