Skip to main content

Een praktisch, op het mkb toegesneden hulpmiddel om energie te besparen, kosten te verminderen en duurzaamheid te bevorderen. Dat is het online programma DEB.nl waarvan leden van de LWV gratis gebruik kunnen maken.  

DEB staat voor Duurzaam. Energie. Besparen. Het programma is een initiatief van MKB-Nederland, financieel ondersteund door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Bij de totstandkoming is nauw samengewerkt met brancheorganisaties en ondernemersverenigingen. Ook de LWV is als partner aan het initiatief verbonden. Voor ondernemers is deelname kosteloos.

Speciaal voor mkb-ondernemers
Kern van het programma: praktische maatregelen die ondernemers kunnen nemen om energie te besparen, te verduurzamen en uitgaven terug te dringen. De opzet is speciaal ontwikkeld voor mkb-ondernemers. Dus concreet, duidelijk en gebruiksvriendelijk. Je hoeft als ondernemer geen specialist te zijn om snel en gemakkelijk aan de slag te gaan. Het sluit aan bij de dagelijkse bedrijfsvoering. De makers van het programma hebben veel ervaring met mkb-ondernemers.

Kostenbesparing direct in beeld
Energiebesparing is ook kostenbesparing. Onderdeel van DEB is de zogeheten digitale bespaarassistent, die per bedrijf aangeeft wat de maximale besparingsmogelijkheden in euro’s zijn. Maatregelen die een investering vergen, verdienen zich in elk geval binnen vijf jaar terug. Soms is die terugverdientijd zelfs nog veel korter.
Naast energiebesparing besteedt DEB aandacht aan mogelijkheden zelf energie op te wekken door middel van zonnepanelen. Ook biedt DEB inzicht in wettelijk verplichte en vrijwillige maatregelen.

Ga voor meer informatie en de gratis digitale bespaarassistent naar deb.nl/limburgse-ondernemers/