Skip to main content
Begin: 22-06-2023 - 16:30 || Eind: 22-06-2023 - 21:00
Locatie: Restaurant de Lier Leiffenderhofweg 3, 6451PR Schinveld

Westelijke Mijnstreek

Een presentatie over zweefvliegen én voor wie het graag wil meemaken…. dé mogelijkheid om te zweven boven de Limburgse Heuvels in een muisstil zweefvliegtuig …. een hele bijzondere beleving!

Zweefvliegen is een sport waarbij een vliegtuig zonder motor wordt gebruikt om te vliegen. Zweefvliegtuigen worden meestal de lucht in geholpen door middel van een kabel die aan een ander vliegtuig of een lier is bevestigd. Eenmaal in de lucht kunnen de piloten gebruikmaken van opstijgende luchtstromen (thermiek) om zo lang mogelijk in de lucht te blijven en grote afstanden af te leggen.

Wij gaan op 22 juni naar het zweefvliegveld in Schinveld; een populaire locatie voor zweefvliegen in Nederland. Het zweefvliegveld is eigendom van de Limburgse Zweefvlieg Club en heeft een lange geschiedenis. Het werd voor het eerst gebruikt in de jaren 50 en heeft sindsdien vele upgrades en renovaties ondergaan. Het zweefvliegveld in Schinveld heeft een startbaan van 850 meter lang en 25 meter breed. Er zijn verschillende soorten vliegtuigen beschikbaar voor piloten van alle niveaus, van beginners tot ervaren piloten.

Ons programma voor donderdag 22 juni ziet er als volgt uit:
16.30 uur ontvangst bij Restaurant de Lier (adres: Leiffenderhofweg 3, 6451PR Schinveld)
Hier starten we onder het genot van koffie en vlaai met een presentatie over Zweefvliegen.
Vervolgens krijgen we een korte rondleiding door de hangaars en gaan richting de startplaats van het vliegveld waar de AC-leden die dit graag willen de mogelijkheid krijgen om zelf als passagier een zweefvlucht mee te maken. 

Deze passagiers zullen middels een lier de lucht in worden geholpen en ze worden door ervaren vliegers rond gevlogen in verschillende soorten vliegtuigen. Het zweefvliegen is niet alleen een leuke en spannende sport, het biedt ook een unieke kans om in alle rust te genieten van de natuurlijke schoonheid van Nederland vanuit de lucht. 

Graag bij aanmelding even aangeven of je dit wilt !!

Na het vliegen gaan we terug naar Restaurant De Lier, voor een afsluitend diner met een borrel.
Mis deze bijzondere bijeenkomst niet en meld je meteen hier in de app aan !