Skip to main content
Begin: 28-11-2023 - 9:00 || Eind: 28-11-2023 - 16:00
Locatie: LWV, Godsweerdersingel 77, 6041 GK Roermond

Vitaliteit; nieuwe inzichten, nieuwe aanpak (dag 3)

“Vitale medewerkers zijn flexibel, toegewijd én werken effectiever samen”

Inhoud

Hoe zorg je dat werknemers, met al hun verschillen, graag bij jou willen (blijven) werken? En dat ze dit met plezier, energie en in goede gezondheid doen. Hoe voorkom je dat mensen uitvallen? Vitaliteit, gezondheid en inzetbaarheid zijn cruciale thema’s geworden in organisaties. Maar hoe kun je dit praktisch aanvliegen, op een manier die past bij jouw organisatie én met het gewenste resultaat? Dat is nog best een uitdaging!

Vitaliteit, gezondheid en inzetbaarheid gaan in de kern over gedrag. Enerzijds zijn medewerkers verantwoordelijk voor hun eigen gedrag. Anderzijds wordt gedrag sterk beïnvloed door omgevingsfactoren, zoals de cultuur van een organisatie. Als werkgever kun je een grote bijdrage leveren aan het bevorderen van gedragsverandering.

Wat kun je verwachten tijdens de drie masterclasses?

 • samenhangende kennis en praktische ingrediënten om succesvol aan de slag te gaan en te blijven met vitaliteit en inzetbaarheid in jouw eigen organisatie;
 • combinatie van theorie, werkvormen en inspiratie uit de praktijk;
 • onderlinge uitwisseling en netwerkopbouw;
 • ontwikkeling van jouw eigen unieke aanpak met betrekking tot vitaliteit & inzetbaarheid.
Wat levert het je op?
Investeren in vitaliteit is werk maken van:

 • minder ziekteverzuim;
 • meer betrokkenheid;
 • verbeteren van prestaties;
 • persoonlijke ontwikkeling;
 • gezondheid, werkplezier & levensgeluk.

De drie masterclasses hangen met elkaar samen. Je verzamelt ingrediënten, kennis en voorbeelden die samen richting geven aan vitaliteit en inzetbaarheid in jouw eigen organisatie. Aan het eind van de reeks heb je heldere acties bepaald voor je eigen onderneming waar je de volgende dag al mee aan de slag kunt.

Voor wie?
Voor ondernemers en managers in organisaties van 10 tot 300 werknemers die hun kennis en inzichten op het gebied van vitaliteit, gezondheid en inzetbaarheid willen vergroten en verbreden.

Programma

Dag 1 – Fundament & inzicht: waar staan we?

Op dag 1 schetsen we met elkaar een breder perspectief op vitaliteit en inzetbaarheid. Waar hebben we het eigenlijk over, in de context van organisaties? En welke overtuigingen en theorieën neem je hier zelf in mee? Vanuit deze basis schakelen we door naar de meest bepalende draaiknoppen voor een goede aanpak rondom vitaliteit en inzetbaarheid, met voorbeelden uit de praktijk. We eindigen met een scan van jouw eigen organisatie, zodat je weet waar je je op kunt richten, of juist niet.

Dag 2 – Ontwerp en gedrag: basisingrediënten voor een goede aanpak

Op dag 2 richten we ons op elementen waar een goede aanpak eigenlijk niet zonder kan. We starten met hoe je tot een passende visie en helder verhaal komt; dit geeft jou én de organisatie richting en houvast. Daarnaast staan we stil bij beïnvloeding van gedrag op organisatieniveau, en hoe je vanuit jouw eigen cirkel van invloed laagdrempelig impact kunt maken met vitaliteit en inzetbaarheid.

Dag 3 – Veranderaanpak en borging: jouw aanvliegroute

Op dag 3 gaan we op zoek naar een praktische aanvliegroute. Wat is jouw rol, wie ga je betrekken, welke mensen/stakeholders betrek je op welke manier? En hoe zorg je voor budget, hoe monitor je voortgang en hoe stuur je bij? En misschien nog interessanter hoe kun je vitaliteit en inzetbaarheid borgen, zodat het geen ‘eendagsvlieg’ is? Inhealth levert theorie en voorbeelden, maar we gaan ook samen aan de slag om te kijken waar haakjes zitten binnen jouw organisatie.

Begeleid door
Voor deze masterclasses trekt de LWV samen op met Inhealth. Inhealth is een activerend, creatief adviesbureau dat gericht is op duurzame impact in organisaties. Met een diepe overtuiging dat vitaliteit, gezondheid en inzetbaarheid dé organisatiethema’s zijn van vandaag en morgen.

Vanuit de LWV en Inhealth ontmoeten jullie de volgende professionals tijdens de masterclasses:  

Lori Buma is gedragsontwerper en adviseur binnen Inhealth. Haar wetenschappelijke perspectief combineert ze met creativiteit, analytisch vermogen en veel organisatiesensitiviteit. Lori zorgt er bij Inhealth voor dat een aanpak ook daadwerkelijk bijdraagt aan het veranderen van gedrag. Hierbij verbindt ze zich met doelgroepen, brengt ze rust in chaos en weet ze goed aan te voelen én te benoemen wat er soms onder water speelt.

Stacy Diets is senior-adviseur duurzame inzetbaarheid bij Inhealth. Met een bedrijfskundige achtergrond en ervaring binnen HR, coaching en arbo/verzuimmanagement maakt ze scherpe vertalingen van complexe informatie naar nieuwe ideeën en praktische, haalbare stappen. Vanuit Inhealth begeleidt ze organisaties bij uitdagende transities van verzuim naar inzetbaarheid.

Mark Hendriks is expertisemanager Arbeidsmarkt & Onderwijs binnen de LWV. Met een economische achtergrond en grondige kennis van de Limburgse arbeidsmarkt is hij in staat concrete verbindingen te leggen en organisaties verder te helpen. Mark is to-the-point en altijd op zoek naar de grootste toegevoegde waarde voor de leden/deelnemers.

Praktische informatie

Data

 • Dag 1 – dinsdag 26 september, 9.00 – 16.00u
 • Dag 2 – dinsdag 24 oktober,  9.00 – 16.00u
 • Dag 3 – dinsdag 28 november, 9.00 – 16.00u  
Locatie LWV, Godsweerdersingel 77 in Roermond
Kosten voor 3 dagen € 1495,- excl. BTW

Inhoudelijk vragen?
Heb je inhoudelijk vragen over deze masterclass Vitaliteit. Neem dan contact op met Mark Hendriks via hendriks@lwv.nl

Meer informatie?
Heb je overige vragen over het aanbod binnen het LWV Business College? Neem dan contact op