Skip to main content
Begin: 23-09-2021 - 16:00 || Eind: 23-09-2021 - 17:30
Locatie: LWV, Godsweerdersingel 77 te Roermond

Vervolg bedrijfsoverdracht: ‘balanceren tussen familie, bedrijf en emotie’’

Vervolg Bedrijfsoverdracht: ‘Balanceren tussen familie, bedrijf en emotie’

Na de succesvolle bijeenkomst op 26 mei met Prof. dr. Roberto Flören organiseren wij voor DGA-leden een vervolg waarbij we ingaan op fiscale en juridische aspecten van bedrijfsoverdracht. Tijdens deze informele live bijeenkomst zullen Luuk en Ilse in de vorm van een rondetafelgesprek de volgende onderwerpen met je bespreken:

  1. Wat is een familiestatuut; wanneer is dat nodig?
  2. Waarom kiezen veel ondernemers met kinderen voor een STAK?
  3. Welke rol is er na de overdracht nog weggelegd voor pa of ma?
  4. Wat komt er bij kijken als één van de kinderen de zaak feitelijk overneemt maar ook de andere kinderen aandelen of certificaten krijgen? Hoe regelen we dat eerlijk?
  5. Wat als broers of zussen samen een bedrijf hebben: wat moeten en kunnen zij regelen voor hun opvolgers?
  6. Wat houdt de fiscale bedrijfsopvolgingsregeling in en waar moet je op letten om de faciliteit optimaal te kunnen benutten?


Sprekers

Sprekers in deze sessie zijn Luuk Hendriks en Ilse Keijenberg.

Luuk Hendriks is partner bij Boels Zanders Advocaten, gespecialiseerd in bedrijfsovernames en is adviseur van meerdere familiebedrijven.


Ilse Keijenberg is als Senior Taxmanager en estate planner verbonden aan RSM Netherlands Belastingadviseurs. Ze werkt nauw samen met familiebedrijven en begeleidt families bij de opvolging en overdracht. Ilse is opgegroeid in een familiebedrijf en kan zich hierdoor goed verplaatsen in de families.


Vragen?