Skip to main content
Begin: 13-11-2023 - 9:30 || Eind: 13-11-2023 - 16:00
Locatie: LWV

Resilience@Work (Dag 2)

Hoe houd je de mensen aan boord van je bedrijf gelukkig, productief en veerkrachtig? En hoe zorg je dat hun competenties up-to-date blijven in deze snel veranderende wereld? Deze super actuele human resource thema’s komen aan de orde in de speciaal voor LWV-leden ontwikkelde masterclass Resilience@Work van de Open Universiteit.  

Resilience verwijst naar het vermogen om terug te veren na verstoringen. De naam is afgeleid van de Latijnse termen ‘re’ en ‘salire’, wat ‘terug’ en ‘springen’ betekent. In het Nederlands wordt dit ook wel veerkracht of weerbaarheid genoemd. Op de werkvloer blijkt dit onontbeerlijk. Werkomgevingen evolueren namelijk voortdurend, ook op manieren die niet te voorzien zijn (bijvoorbeeld COVID-19). In tijden van arbeidstekorten, technologische en economische veranderingen en demografische verschuivingen, worstelen we regelmatig met de vraag hoe we onze medewerkers kunnen blijven motiveren.

Wat levert het je op?
De Masterclass Resilience@Work heeft als doel om enkele fundamentele, en evidence-based, tools aan te leren die kunnen worden toegepast om medewerkers op een duurzame en veerkrachtige manier te ontwikkelen.

We gaan in op waar Resilience vandaan komt en hoe dit vermogen van een individu wetenschappelijke kan worden beoordeeld, optimaal benut of verder ontwikkeld kan worden. Dit intensieve en interactieve programma helpt je ontdekken hoe je medewerkers effectief kunt begeleiden bij het omgaan met uitdagende transities of gebeurtenissen, zowel op professioneel vlak als in hun persoonlijke leven.

Na het voltooien van het programma – en slagen voor de tentamenopdracht – ontvang je het certificaat ‘Resilience Coach’.

Voor wie?
Deze masterclass is er voor leidinggevenden en HR-professionals en managers.

Programma
Deze masterclass bestaat uit twee dagen en vindt plaats op maandag 6 en maandag 13 november 2023, van 9.30 uur tot 16.00 uur bij de LWV in Roermond

Begeleid door
Dr. Thomas Van Waeyenberg behaalde zijn Master of Science in de Psychologie en Doctoraat in de Economie aan de Universiteit van Gent (BE). Zijn onderzoek focust op de rol van management bij het productief, gezond en gelukkig houden van medewerkers, en werd gepubliceerd in tal van peer-reviewed wetenschappelijke tijdschriften. Hij verwierf (inter)nationale werkervaring bij gerenommeerde onderzoeksinstellingen zoals Kings’ College London (UK) en de KU Leuven (BE). Momenteel is Thomas verbonden aan de OU als universitair docent. Hier verzorgt hij verschillende cursussen op bachelor en master niveau, voornamelijk binnen het domein van Human Resource Management. Daarnaast werkt hij ook als gastprofessor voor IESEG School of Management in Lille en Parijs (FR), wat hem wapent met nog meer passie en wisselwerking om de praktijk en theorie te combineren in zowel zijn onderzoek als onderwijs.

Kosten
Deelnamekosten voor deze masterclass bedragen € 1450 exclusief btw.

Bij afmelding na 22 oktober worden de kosten voor de masterclass in rekening gebracht. Ook als je op niet beide dagen aanwezig kunt zijn, ben je de volledige kosten verschuldigd

Praktische informatie

Datum Maandag 6 &  maandag 13 november 2023
Tijd 09.30 uur tot 16.00 uur
Locatie LWV, Godsweerdersingel 77 in Roermond
Kosten 1.450 euro excl. btw