Skip to main content
Begin: 27-09-2021 - 16:00 || Eind: 27-09-2021 - 17:00
Locatie: LWV, Godsweerdersingel 77, Roermond

Meet the President

Maandag 27 september vindt de LWV-bijeenkomst “Meet the President” plaats. Deze keer fysiek vanuit onze LWV locatie in Roermond met wederom een prachtige naam, Rianne Letschert, bij mij op de spreekstoel.

Professor, Dr Rianne Letschert, per 1 november as  de nieuwe bestuursvoorzitter van de Universiteit Maastricht. Topvrouw van Nederland in 2019, lid van het Groeifonds, voortrekker van het BEST traject voor Limburg, expert bij het Libanontribunaal etc.

Rianne maakt zich hard voor een diverser en vrouwvriendelijker klimaat binnen haar ‘habitat’ én andere universiteiten. “Succes moet niet afhangen van een korte periode waarin je alles moet hebben laten zien, terwijl je in die levensfase privé ook veel op je bord hebt. Langere carrièrepaden zorgen voor het behoud van talent.”

Zelf tikt Letschert niet zelden 80 werkuren per week aan. Voor zichzelf vindt ze dat normaal: “Dat hoort bij deze baan en de verantwoordelijkheden en het salaris dat daarbij past.”

Dubbel fulltime werken terwijl ze ook moeder is van twee kinderen. Rianne heeft zich wel staande weten te houden binnen deze ratrace. Maar hoe dan?

Wil jij weten waar Rianne haar drive vandaan haalt?

Hoe ze staat voor rechtvaardigheid en gelijkheid?

Heb je vragen over hoe Rianne staat voor wetenschappelijk onderwijs en onderzoek en haar ambitie hierin?

Of wellicht over de passie voor Rwanda die ze deelt met Feike Sijbesma?

Kortom, een inspirerende middag met een topvrouw die nooit naast haar schoenen wil gaan lopen zoals ze zelf zegt maar je mag haar wel het hemd van het lijf vragen.