Skip to main content
Begin: 27-09-2021 - 16:30 || Eind: 27-09-2021 - 21:00
Locatie: Royal Dutch Kusters Engineering, L.J.Costerstraat 8, 5916 PS Venlo

LWV AC Noord-Limburg 2

Voor de eerstvolgende bijeenkomst op 27 september hebben Richard Stammen en Mark Kusters een bedrijfsbezoek aan Royal Dutch Kusters Engineering georganiseerd.

Koninklijke Kusters Engineering is een familiebedrijf, opgericht in 1911 en actief in de machinebouw.

Als Original Equipment Manufacturer (OEM) worden er machines ontwikkeld en gebouwd voor een veilige en betrouwbare vernietiging van bankbiljetten en munten. Klanten zijn Centrale Banken, bankbiljettendrukkerijen, muntbedrijven en overige Instituten. Daarnaast richt Koninklijke Kusters Engineering zich op het ontwikkelen, bouwen en verkopen van nieuwe machines, die een bijdrage leveren aan de bevordering van de biobased en de circulaire economie. Kusters heeft ervaring met de installatie van meer dan 700 succesvolle projecten in meer dan 80 landen.

Innovatie en kwaliteit staan hoog in het vaandel binnen de organisatie, met een sterk geloof in co-creatie met de stakeholders om gezamenlijk tot nieuwe ideeën en slimme oplossingen te komen. Creatief ondernemerschap en nieuwe vormen van samenwerken worden ten zeerste aangemoedigd.

Internationaal is Kusters middels regionale kantoren actief in onder meer India, Rusland, Kenia en de Verenigde Staten. Op de vestiging in Venlo zijn dagelijks circa 40 medewerkers werkzaam en daarnaast zijn er internationaal ook nog eens 60 medewerkers actief.

In de afgelopen jaren zijn er flinke stappen gezet in de papierpulpindustrie en insectenveredeling met de Organic Liquid Press en Rotoshifter. De komende jaren zullen deze ontwikkelingen verder geprofessionaliseerd worden om zo voet aan de grond krijgen in deze markten.

Programma:
16.30 uur: Inloop/ontvangst
17.00 uur: Rondleiding/presentatie
18.00 uur: Afsluiting en vertrek naar restaurant Valuas
18.30 uur: Diner
21.00 uur: Einde