Skip to main content
Begin: 31-05-2022 - 16:30 || Eind: 31-05-2022 - 21:00
Locatie: De Bockhofweg 1, 6333 AZ Schimmert

LWV AC Maastricht 2

De Reusch is ontwaakt en biedt een wereld van eten en drinken van zover je kunt kijken

De iconisch “Reusch”, is een 38 meter hoge watertoren. Deze toren ligt in de kern van Schimmert, dateert uit 1927 en werd gebouwd naar een ontwerp van architect Jos Wielders die zich liet inspireren door de architectuur van de Amsterdamse School.

Boven in de toren bevond zich tot de Tweede Wereldoorlog een restaurant: het “Oranje Restaurant”. Sinds 29 mei 1997 heeft de toren de status rijksmonument. En in 2015 heeft de WML (Waterleiding Maatschappij Limburg) de toren verkocht aan de ondernemer Nico Eurelings die op 30 juni 2021, exact 94 jaar na de opening, “De Reusch” openstelde met daarin, op verschillende verdiepingen, een winkel, een restaurant, een proeflokaal, een brouwerij, een smaaktheater en een uitzichtpunt.

Na de ontvangst volgt een film over De Reusch en hun visie op ‘eten en drinken van zover je kunt kijken’ en een presentatie van het concept De Reusch met een kijkje achter de schermen. En voordat we gaan dineren krijgen we nog een persoonlijke rondleiding door Beerbroewerie De Reusch met uitleg over het eigen Biermerk, FRISCH en het Foodkids concept. 
De Reusch stimuleert het verantwoord gebruik van onze bodem door het verbouwen, telen, maken en verkopen van lokale producten van zover je kunt kijken. Dat is 60 kilometer vanuit deze unieke monumentale watertoren in Schimmert. Een unieke locatie in Limburg als bruisend middelpunt voor lekker eten, food educatie en veel meer.

Meld je via deze app aan voor deze geweldige activiteit en kom genieten van deze Limburgse belevenis!