Begin: 03-02-2021 - 11:00 || Eind: 03-02-2021 - 13:00
Locatie: Digital via zoom
2020-12-01

Commissarissenclub I

STRATEGISCH RISICOMANAGEMENT

Risicomanagement wordt vaak negatief beschouwd. Hoe krijg je als bestuurder grip op de risico’s in de organisatie? Strategisch Risicomanagement is bedoeld om onzekerheden beter beheersbaar te maken. Uitgangspunt moet zijn dat risico’s niet statisch zijn, doch meebewegen met ontwikkelingen in de organisatie. De verbinding tussen de strategische doelstelling en de mogelijke hieraan verbonden risico’s nopen tot een pakket tools om deze inzichtelijk te krijgen. Welke rol dient te toezichthouder te spelen bij dit thema ? Kun je risicomanagement niet gebruiken als een kans onder het mom: VAN WAARDE BEHOUDEN NAAR WAARDE CREËREN.

De spreker van vandaag is Leo Urlings. Leo studeerde economie aan de Universiteit van Tilburg en was daarna ruim 30 jaar actief in het bankvak en in Vastgoed. Vanaf 2010 is hij actief als zelfstandig adviseur voor met name MKB Bedrijven en organiseert hij vanuit zijn bedrijf Supervisie Limburg samen met Maastricht University geaccrediteerde masterclasses voor o.a. toezichthouders.

Daarnaast vervult hij een aantal commissariaten en toezichthoudende functies in de publieke sector  (LevantoGroep-Zorg, SOML-Onderwijs Midden-Limburg, Philharmonie Zuidnederland en OML- Gebiedsontwikkeling Midden-Limburg met 5 gemeenten als aandeelhouder).

In het recente verleden vervulde hij ook toezichthoudende functies bij ArcusCollege (huidige VistaCollege,) Meander Groep en Heemwonen.