Skip to main content

Vandaag zijn ook de laatste hindernissen genomen die de verbreding van de A2 Het Vonderen – Kerensheide in de weg zouden kunnen zitten. Hiermee is er officieel groen licht gegeven voor de verbreding van de belangrijkste Limburgse verkeersader. De LWV is blij met het besluit van de Raad van State en gaat er vanuit dat er snel gestart kan worden met de aanbesteding.

Groen licht door de rechter
Eind 2019 ondertekende Minister Cora van Nieuwenhuizen-Wijbenga (IenW) het officiële Tracébesluit waarmee de verbreding van de weg enkel nog door de Raad van State verworpen zou kunnen worden. Ondanks enkele bezwaarschriften, met name gericht over de inpassing en effecten voor omwonende, heeft de rechter besloten het Tracébesluit goedgekeurd waardoor de aanbesteding van start kan gaan. De Limburgse Werkgevers Vereniging, betrokken bij de verbreding sinds jaar en dag, is blij dat ook de rechter het besluit goedgekeurd heeft. De A2 is vanzelfsprekend dé corridor die Midden- en Zuid-Limburg verbindt. De snelweg die zelfs gedurende corona erg druk is, is van economisch belang voor de gehele provincie en daarmee voor het hele land. De Raad van State erkent dit nu ook.

Vervolgstappen
Ondertussen is de LWV alweer in gesprek met Rijkswaterstaat over de A2. Enerzijds over de toegankelijkheid van de A2 gedurende verbouwing van de weg, anderzijds ook over het noordelijke deel richting Eindhoven. Ook daar ziet de LWV dat knelpunten blijven bestaan en dat een verbreding naar een 3-baans weg richting Eindhoven noodzakelijk is.    

Heb je nog vragen?
Heb je vragen over de verbreding van de A2 of andere projecten waar de LWV zich voor inzet? Neem dan contact op met Rik Derksen, Expertisemanager Infrastructuur & Ruimte, via onze app of via derksen@lwv.nl