Skip to main content

De Limburgse Werkgevers Vereniging heeft deze week met Hans de Boer, voorzitter van de landelijke koepel VNO-NCW, een bezoek gebracht een Scelta Mushrooms in Venlo. Hiermee hebben ze het startschot gegeven voor de afscheidstour van De Boer waarbij hij een bezoek brengt aan verschillende bedrijven door het hele land.

VNO-NCW voorzitter de Boer wil middels deze afscheidstour de ondernemers in de verschillende regio’s van het land bedanken. Tevens is er terug- en vooruitgeblikt hoe groot de landelijke maar ook de regionale kracht is van de werkgeversorganisatie om in Den Haag te pleiten voor diverse lobbyprojecten, zeker nu in Coronatijd waarbij diverse successen behaald zijn voor werkgevers.

“Met het vertrek van Hans nemen we afscheid van een bevlogen voorzitter welke belangrijke belangen voor onze regio in Den Haag behartigd heeft, zowel vóór als tijdens het Corona-tijdperk”. Hij heeft belangrijke thema’s voor werkgevers in het (inter)nationale speelveld op de kaart gezet zoals: arbeidsmarkt, onderwijs, infrastructuur, ruimte, duurzaamheid en innovatie zet in het. Hans de Boer altijd de taal van de echte ondernemer gesproken, had altijd een lange termijndoel voor ogen. Zo heeft de LWV, samen met Hans de Boer, het NOW steunpakket voor ondernemers stevig weten uit te breiden. Daarnaast was Hans altijd met voldoende humor recht door zee’, aldus Giel Braun, voorzitter van de LWV.

De Boer stopt, na zijn tweede termijn, in september als voorzitter van VNO-NCW. Ingrid Thijssen volgt hem op. In 2016 werd Thijssen benoemd als topvrouw van het jaar. Ze zal de eerste vrouwelijke voorzitter worden van de ondernemersorganisatie. Voordat De Boer zijn stokje overdraagt bezoekt hij de verschillende regio ’s in het land. Hier gaat hij in gesprek met de regionale bestuurders en prominente ondernemers uit de regio.

In Venlo waren naast Hans de Boer ook Jan Klerken, directeur Scelta Mushrooms, en Hans Heijnen, bestuurslid LWV, aanwezig. Tijdens het bezoek stond het onderwerp innovatie op de agenda. Waar innovatie de drijvende kracht is van Scelta Mushrooms (innovatie ideeën in het gebruik van champignons als gezonde voeding , vervult dit thema landelijk maar ook binnen de LWV een belangrijke rol.

‘De Kracht Van…’

Het bezoek van de LWV en Hans de Boer aan Scelta Mushrooms valt onder de reeks ‘De Kracht Van….’. In ‘De Kracht Van…’ gaat de vereniging in gesprek met leden over belangrijke thema’s zoals bv. duurzaamheid en innovatie, zodat de kracht van LWV/VNO-NCW nogmaals benadrukt wordt zoals eerder naar gerefereerd in dit stuk.