U bevindt zich hier:
Home  >  Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

                                                                                                   
Machtigingen beherenMachtigingen beheren
Nieuwsbericht
X
20/09/2017
Inschrijving Koning Willem I Prijs voor duurzaam ondernemerschap

​Nederlandse ondernemingen kunnen zich weer inschrijven voor de tweejaarlijkse Koning Willem I Prijs en de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap. De Koning Willem I Stichting wil met deze ondernemingsprijzen innovatief en duurzaam ondernemerschap in Nederland stimuleren en belonen.

Prijs en Plaquette
De Koning Willem I Prijs is een prestigieuze en onafhankelijke ondernemingsprijs die tweejaarlijks wordt toegekend door de Koning Willem I Stichting. De prijs wordt in twee categorieën uitgereikt: grootbedrijf en midden- en kleinbedrijf (mkb). Ondernemingen die de afgelopen jaren durf, daadkracht, duurzaamheid, doorzettingsvermogen en goed ondernemerschap hebben getoond, komen voor de prijs in aanmerking. In 2016 mochten elektronicaconcern Philips (categorie grootbedrijf) en machinefabrikant Tobroco (categorie mkb) deze prijs in ontvangst nemen.

De Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap beloont duurzame innovaties van kleine of grote organisaties. Organisaties met duurzaam management, een duurzaam product of dienst, duurzame internationale samenwerking of die duurzaam produceren worden uitgenodigd zich in te schrijven. De plaquette werd in 2016 toegekend aan kwekerij Koppert Cress.

Hoog niveau
De prijzen worden in mei wederom uitgereikt door koningin Máxima en president Knot van De Nederlandsche Bank, tevens voorzitter van de Koning Willem I Stichting. "De Nederlandse economie groeit harder dan het Europese gemiddelde. De verwachting is dat deze groei alleen maar sterker wordt in 2018. Ontwikkelingen zoals deze onderstrepen het belang van gezonde, duurzame Nederlandse ondernemingen die samengenomen een belangrijke aanjager zijn voor economische welvaart. Als bestuur kijken we weer uit naar de inschrijvingen, waarbij we uit ervaring weten dat het kaliber hoog is. Het zal voor het bestuur dan ook niet eenvoudig zijn om een selectie te maken", aldus Knot.

In 2010 won het Limburgse bedrijf Adams Musical Instruments deze fel begeerde prijs.


Nederlandse ondernemingen kunnen zich tot en met 31 januari kandidaat stellen. Kijk voor meer informatie over de inschrijving en selectieprocedure op www.kw1prijs.nl.

http://windex.lwv.nl/NieuwsbriefFoto/Winner-1.jpg
Deel dit bericht:
Bijlagen
Gemaakt om 21-9-2017 16:57 door Sandra Litjens
Laatst gewijzigd op 2-10-2017 21:56 door Sandra Litjens