U bevindt zich hier:
Home  >  Nieuws

Nieuws

                                                                                                   
Machtigingen beherenMachtigingen beheren
Nieuwsbericht
X
18/12/2019
LWV roept ondernemers op lokale PFAS problemen te melden!
LWV roept samen met landelijke organisaties VNO-NCW en MKB-Nederland op om lokale problemen met betrekking tot PFAS te melden. De ondernemingsorganisaties hebben met de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) afgesproken om samen met lokale partijen een aantal hardnekkige knelpunten te helpen oplossen.

Grote belangen
Het gaat daarbij om projecten waar grote belangen mee zijn gemoeid, zoals grote bouw-, weg- of baggerprojecten. Die projecten zouden bij voorkeur ook elders in het land moeten spelen. Met de gevonden aanpak kunnen dan ook andere partijen in het land aan de slag.
 
Zo nodig landelijke afspraken
De verruimde PFAS-regels bieden vaak meer mogelijkheden dan gedacht, maar soms is meer nodig. Als het niet lukt om in een gemeente de zaak weer los te trekken, wil LWV via de landelijke ondernemingsorganisaties VNO-NCW, MKB-Nederland en de VNG met de rijksoverheid betere landelijke afspraken maken die gemeenten en bedrijven meer mogelijkheden geven.
 
Melding
Problemen met bijvoorbeeld lokale lozingsvergunningen, niet-actuele bodemkwaliteitskaarten en diepe plassen die gesloten blijven voor grondverzet, kunnen worden gemeld via lwv@lwv.nl. In de mail moeten worden gemeld om welke gemeente het gaat, wat het probleem is, wat het belang is, met wie is gesproken en waarom het knelpunt nog niet is opgelost.
http://windex.lwv.nl/NieuwsFoto/Megafoon.jpg
Deel dit bericht:
Bijlagen
Gemaakt om 19-12-2019 9:44 door Sandra Litjens
Laatst gewijzigd op 12-3-2020 13:40 door Sandra Litjens