U bevindt zich hier:
Home  >  Nieuws

Nieuws

                                                                                                   
Machtigingen beherenMachtigingen beheren
Nieuwsbericht
X
10/09/2019
Potentie onderzoek lijn Antwerpen-Hamont-Weert

Op 3 september 2019 is het "Potentie onderzoek lijn Antwerpen-Hamont-Weert" bij de Rabobank in Weert gepresenteerd. De vereniging treinreizigers vervoer (vTv)  heeft het rapport gepresenteerd aan de VVV-Midden-Limburg, de Natuur en Milieufederatie, de Rabobank en de LWV.

Weert-Hamont stakeholders.jpg
De centrale ligging van Limburg is een speerpunt voor onze economie. Limburg scoort al hoog op internationale ranglijsten van logistieke hotspots, willen we dit behouden dan dient er ook geïnvesteerd te worden in onze infrastructuur. De verbinding Weert-Hamont is cruciaal voor Limburg om haar rol als verbindende schakel naar het Europese achterland te versterken. Er zijn enorme tekorten op de arbeidsmarkt en grensoverschrijdende arbeid kan hierin een rol spelen. De infrastructuur dient daarin mee te groeien.

Mobiliteitsvraagstukken worden tegenwoordig niet opgelost vanuit één modaliteit. Modal Shift is een begrip waar deze sector dagelijks mee te maken krijgt. Ontwikkelingen als Smart Mobility en Smart Logistics hebben een enorme impact op het gebruik van de verschillende vervoersmodaliteiten.  In het rapport toont men ook aan dat de filedruk op de A2 kan verminderen wanneer de verbinding Weert-Hamont zal worden hersteld.

Potentie onderzoek vTv Weert-Hamont.pdf
 

http://windex.lwv.nl/NieuwsFoto/Infra-2.jpg
Deel dit bericht:
Bijlagen
Gemaakt om 11-9-2019 15:52 door Sandra Litjens
Laatst gewijzigd op 11-9-2019 15:52 door Sandra Litjens