U bevindt zich hier:
Home  >  Nieuws

Nieuws

                                                                                                   
Machtigingen beherenMachtigingen beheren
Nieuwsbericht
X
01/08/2019
Unieke Vitale samenwerking LWV en Netwerk Vitaal Limburg

​Nu stressklachten en burn-out steeds meer de overhand krijgen en de pensioenleeftijd steeds hoger wordt, is vitaliteit binnen organisaties belangrijker dan ooit. Een gezonde leefstijl en werkgeluk zijn thema's die steeds meer aandacht krijgen. Maar hoe pak je dit aan binnen jouw organisatie? Hoe ga je van strategie tot implementatie op de werkvloer en waar begin je? Dit soort vragen werden door Netwerk Vitaal Limburg (NVL) behandeld in eerder georganiseerde events. Ook de Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV) herkent het belang en organiseerde al eerder bijeenkomsten met het thema 'het belang van vitaliteit'. 

19-08-02 NVL (Pauline)- LWV (Huub).jpg
Netwerk Vitaal Limburg is opgericht met als doel kennis te delen met ondernemers en (HR) managers en hen te verbinden op gebied van vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Er moest bewustwording worden gecreëerd. "Tijdens eerder georganiseerde evenementen kwamen we erachter dat bedrijven met name op zoek waren naar praktische tips en startpunten, waar ze direct mee aan de slag konden", aldus Pauline Verhoef, oprichter en woordvoerder van het netwerk. "Al 11 jaar ben ik verbonden aan Thermae 2000 en wat wij steeds meer zien, is dat een groeiende groep mensen hulp nodig heeft bij het ontspannen. Ze weten door alle prikkels gewoon niet meer hoe het moet. Tijd voor actie", aldus Verhoef.
 
Ook Huub Narinx, directeur LWV, herkent dit probleem. "Vorige week sloot ik mijn laptop om 22.30u om een half uur later te gaan slapen. De dag erna zat ik ongemerkt om 7.10u alweer een zakelijke whatsapp te beantwoorden. Geen probleem, want ik weet mijn balans wel te houden, maar veel jeugd heeft daar moeite mee. We zien ook het gevecht bij het MKB om hun belangrijkste kapitaal, hun medewerkers, fit en energiek te houden."

Vitaal Kennisontbijt op Prinsjesdag
Om die reden bundelen LWV en Netwerk Vitaal Limburg hun krachten. Door voorafgaand aan de week van de vitaliteit een Vitaal Kennisontbijt te organiseren op 17 september. Dit evenement vindt plaats bij Buitengoed Vaeshartelt, dat zelf ook actief aan de slag is met vitaliteit op de werkvloer. Wij stellen onszelf ten doel dat ten minste 80% van de deelnemers op 17 september direct erna actief aan de slag gaat met vitaliteit op de werkvloer. Dit event staat niet op zichzelf, maar zal het eerste zijn in een reeks, want de ambitie is om écht een beweging op gang te brengen. "Als we volgend jaar in Limburg de gezondste werknemers van Nederland hebben, dan zijn we op de goede weg!" aldus Narinx.

Over Netwerk Vitaal Limburg
Netwerk Vitaal Limburg is een platform van ondernemende professionals, ieder met zijn eigen expertise op gebied van vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Samen bieden zij een complete dienstverlening met als doel gelukkige en energieke Limburgse medewerkers die fit for the future zijn. Zodat zij met plezier naar hun werk gaan, hun talenten inzetten en vitaliteit uitstralen. Dit zorgt voor optimale resultaten van werkend Limburg.
Netwerk Vitaal Limburg is een partnership tussen benVitaal, Fysio Stofberg, Health2Work, Redirect people en Thermae 2000 www.vitaal-limburg.nl

Over LWV
De LWV komt op voor de belangen van ondernemers. De LWV verenigt bedrijven uit alle branches. Door unieke verbindingen tussen leden uit uiteenlopende sectoren te leggen, ontstaan synergie, creatieve ideeën en oplossingen. Voor specifieke interesses zijn aparte netwerken opgericht, die niet regio gebonden zijn. De LWV versterkt haar leden door kennis en ervaring te delen m.b.t. het (individuele) ondernemerschap. Dit gebeurt onder andere met Acceleration Classes maar ook met de vier Expertisecentra (Arbeidsmarkt & Onderwijs, Infrastructuur & Ruimte, Kennis & Innovatie en Duurzaamheid). www.lwv.nl

http://windex.lwv.nl/NieuwsFoto/running.jpg
Deel dit bericht:
Bijlagen
Gemaakt om 2-8-2019 11:16 door Sandra Litjens
Laatst gewijzigd op 17-9-2019 17:41 door Sandra Litjens